Mariupol’deki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı

Rusya kuşatması altındaki Mariupol’deki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi dün öğle saatlerinde başladı. Otobüsler şehre sokulmadığı için günlerdir camide bekleyen vatandaşlar bulabildikleri 8 araçla yola koyuldu. Cami dernek başkanı İsmail Hacıoğlu, Yeni Şafak’a 150 kişiden 50’sinin camiden ayrıldığı bilgisini verdi. Hacıoğlu, “Batı Ukrayna istikametinden gidiyorlar. Türkiye’ye dönüş güzergahını büyükelçimiz belirleyecek” dedi.

Mariupol’deki Kanuni Sultan Süleyman Camii

Rusya kuşatması altındaki Mariupol’de Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi dün öğle saatlerinde başladı. Bir haftadır bekleyen otobüs konvoyu içeri alınmadığı için siviller kendi imkanları ile ayarladıkları araçlarla şehir dışına çıkmaya başladı. Tahliyelerle ilgili Yeni Şafak’a bilgi veren Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, yaklaşık 40 kişinin yola çıktığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/17/12/01/resized_ad0e7-488e35d7tc3bcrk.jpg

YOLDA SIKINTI YAŞAMADILAR

UKRAYNALILAR DA AYRILIYOR

Ukraynalılar da şehirden ayrılıyor. Ruslar müdahale etmediği için birkaç günde 3 bin 500 ile 4 bin araç şehri terk etti. 600 araçlık konvoy şehri terk etti. Mauripol’deki Türklerin sağlık ile alakalı hiçbir sıkıntıları yok. Mauripol’deki insanlarımızın camiye gelmelerini istiyoruz. Gazete okuyan olur, haberleri takip eden olur bütün herkesin toplanması gereken en güvenli yer cami. Bütün sevkiyatlar camiden yapılacak. Bu araçlar da camiye geldiler oradan alabildikleri kadar insan alıp yola koyuluyorlar. İçeride sivil araç bulunursa tahliye devam edecek.”

Rusya ateş açtı iddiası

DÜNYA
Mariupol’deki 110 Türk Kanuni Sultan Süleyman Camii’ne sığındı: Tahliye edilmeyi bekliyorlar

DÜNYA
Mariupol'deki camide mahsur kalan Türklerden haber var: Mayınlar temizlendi tahliye başlıyor