Mariupol’de camiye sığınan 116 Türk vatandaşı tahliye edilmeyi bekliyor: Üşüyoruz ve yiyeceğimiz bitmek üzere

Rus işgali altındaki Mariupol’de camiye sığınan 116 Türk vatandaşı tahliye edileceği günü bekliyor. Elektrik, su ve doğal gazın kesildiği şehirdeki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde kalan Türklerin, gıda stokları tükenmek üzere. Ateş yakarak ısındıklarını söyleyen İsmail Hacıoğlu, tahliye sürecinin uzamasıyla sıkıntılarının büyüyeceğini söyledi.

Hatice Saka
Camide mahsur kalan Türkler tahliye için yardım bekliyor.

Ukrayna Mariupol’de Rus güçlerinin kuşatması ve bombardımanı sürüyor. Şehirdeki Kanuni Sultan Süleyman Camii’nde mahsur kalan Türk vatandaşları ise halen tahliye edilmeyi bekliyor.

Türkleri ve bazı Ukraynalıları tahliye etmek için yola çıkan 20 otobüsün kente girişini engelleniyor. Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, zaman ilerledikçe gıda ve suyun tükendiğini insanların soğukla da mücadele ettiğini söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/15/12/41/resized_47fb0-89756343camii.jpg

ELEKTRİK, SU VE DOĞAL GAZ KESİLDİ

ATEŞ YAKIP ISINIYORUZ

Tahliye için gelen 20 otobüsün şehir dışında bekletildiğine dikkat çeken Hacıoğlu, “Dışarıda ateş yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Özellikle çocukların durumu için endişe duyuyoruz. Şehirde bombardıman devam ediyor. 20 otobüslük konvoy Rusya izin vermediği için bölgeye giriş yapamadı” dedi.

GÜNDÜZ GİDİP GECE GELENLER VAR

DÜNYA
Mariupol’deki 110 Türk Kanuni Sultan Süleyman Camii’ne sığındı: Tahliye edilmeyi bekliyorlar

DÜNYA
Onlarca Türk camide mahsur