‘Kiev hayalet' pilotu kim? Gerçek mi hayal ürünü mü?

Rusya-Ukrayna savaşında, 'Ghost of Kyiv' (Kiev’in Hayaleti) olarak adlandırılan bir pilot halkın kahraman haline geldi. İsmi açıklanmayan kahramanın 6 Rus uçağını düşürdüğü belirtiliyor. Hayalet pilotun başarıları, ülkenin resmi hesaplarından da paylaşılıyor. Söylentiye göre hayalet, Rus uçaklarını düşürdükten sonra ortadan da kayboldu. Ukrayna'nın AB Temsilcisi ise, “Ukrayna’nın MIG 29 savaş uçağı pilotu, hava savaşlarında tek bir günde Ruslara karşı altı zafer kazandı” ifadelerini kullandı. Hayalet pilotun üretilmiş bir kahramanlık hikayesi olduğunu düşünenler de var.

Foto: Arşiv.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırı ülkede ve sosyal medyada bir kahraman ortaya çıkardı.

Adının Vladmir Abdonov olduğu söylenen tanımamış bir pilot, ülkesini savunmak için savaşan, çatışmanın ortasında olanlara umut olan bir kahraman olarak adlandırıldı.

DÜNYA
Rus yanlısı Çeçen savaşçılar Kiev'in kuzeyinde beklemede

UKRAYNALILARA GÜÇ VERİYOR

Ukraynalılar ise, "Kiev'in Hayaleti" pilotunun MiG 29 Fulcrum uçağında olduğunu, vatandaşlara güç verdiğini ve çatışmadan galip çıkacaklarına inanmalarına yardımcı olduğunu vurguladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/28/01/22/resized_11a6f-d6939589txcz4lpiru6_nex4jkzbw.jpg

DÜNYA
Dünyada en fazla nükleer silaha sahip ülke belli oldu

ALTI RUS UÇAĞI DÜŞÜRDÜ İDDİASI

Ukraynalı yetkililer kahramanın varlığını doğrulamazken, sosyal medyadaki iddialara göre ‘hayalet’, 24 Şubat 2022'de, iki SU-35, bir SU-27, bir MIG-29, iki SU-25 olmak üzere altı Rus uçağı düşürdü.

AB TEMSİLCİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna'nın AB Temsilcisi Mykola Tochytskyi, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ukrayna’nın MIG 29 savaş uçağı pilotu, hava savaşlarında tek bir günde Ruslara karşı altı zafer kazandı” ifadelerine yer verdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/28/01/24/resized_ff44f-8f5736a2x9xnmqsznkwlnxaujzyeya.webp

UKRAYNA'DA 98 SAVAŞ JETİ BULUNUYOR

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin envanterinde dört farklı savaş jeti bulunuyor. Bu jetlerin hepsi Rus yapımı. MiG-29 37 adetle Ukrayna ordusunun en fazla sahip olduğu savaş jeti. MiG-29'u 32 adetle Su-27 takip ediyor üçüncü sırada 17 adet Su-25 ve 12 adet Su-24 bulunuyor.

Fulcrumlar ihtiyaca göre donatılabiliyor. Savaş jetinde makineli topun yanı sıra roket füze veya bomba kullanılabiliyor.

17 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olan uçak 3 bin 500 kilogram yakıt alabiliyor.

DÜNYA
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde altıncı gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

DÜNYA
Rusya'ya yaptırımlar Avrupa'daki doğal gaz fiyatlarını uçurdu

DÜNYA
Batı'nın Ukrayna'ya göndereceği askeri yardımlar belli oldu