Karar bugün alındı, yarın resmileşmesi bekleniyor: Japonya’da OHAL tüm ülkede sona eriyor

Japonya’da hükümet son olarak 5 eyalette süren OHAL uygulamasını ülke genelinde sonlandırma kararı aldı. Yarın, uzman kurulunun görüşlerine başvurulmasıyla kararın resmiyet kazanması bekleniyor.

Japonya olağanüstü hali (OHAL) tamamen sona erdirme kararı aldı.

Korona virüs vakalarındaki düşüş eğiliminin sürdüğü Japonya’da hükümet, son olarak Tokyo dahil 5 eyalette uygulanmaya devam eden olağanüstü hali (OHAL) tamamen sona erdirme kararı aldı. Bugün bir araya gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, Sağlık Bakanı Katsunobu Kato ve Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura halen OHAL altında bulunan bölgelerde salgının durumu ve tıbbi yeterlilik gibi konularda istişarede bulundu.

DÜNYA
Tokyo valisinden Japonya hükümetine ikinci dalga uyarısı

Erken sona eriyor

Daha önce 39 eyaletteki OHAL uygulamasını düşen vaka sayısını gerekçe göstererek sonlandıran Japonya hükümeti, son alınan kararla yalnızca Tokyo, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Hokkaido’nun OHAL altında kalacağını açıklamıştı.

KORONAVİRÜS
Japonlar hayran kaldı: Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine yeni övgü

851 kişi öldü

Bugün itibariyle 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatından olmak üzere 17 bin 317 vakanın görüldüğü Japonya’da, 13’ü aynı geminin yolcularından 851 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti.

KORONAVİRÜS
Japonya'da koronavirüs aşısı için 9 projeye destek

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çam ve Sakura Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi: Salgınla mücadelede kritik rol oynayacak

KORONAVİRÜS
DSÖ: En fazla vaka artışını son 24 saatte gördük