Karabağ’da 17 gözlem noktası

Karabağ’daki Türk-Rus ortak gözetleme noktasının kurulması için mesainin ilk bölümü dün Ankara’da tamamlandı. Hankendi ve Şuşa’da 4 yere yerleşen Rusya toplamda 17 gözlem noktası kuracak.

Kıymet Sezer
Milli Savunma Bakanlığında askeri teknik heyetler nezdinde yürütülen çalışmalarda merkezin konuşlanma yeri ve bulundurulacak asker sayısı, teçhizat miktarlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapılıyor.

Karabağ’da ihdas edilecek Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi’ne ilişkin çalışmalar dün de devam etti. Milli Savunma Bakanlığında askeri teknik heyetler nezdinde yürütülen çalışmalarda merkezin konuşlanma yeri ve bulundurulacak asker sayısı, teçhizat miktarlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapılıyor. Özellikle merkezin kurulacağı yerin belirlenmesi konusunda egemen devlet olarak Azerbaycan ile de istişare edilerek kararlar alınacak. Bölgeye Rus Barış Gücü’nün intikali ise sürüyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Karabağ’ın güney sektörlerinde toplam 9, kuzey sektörlerinde ise toplam 8 gözlem noktası kurulacağını açıkladı.

HANKENDİ VE ŞUŞA’DA KURULDU

BİN 960 ASKER BÖLGEDE

Binden fazla Rus askeri, yüksek miktarda askeri teçhizatlarıyla birlikte bölgeye ulaşırken, anlaşma gereği toplamda bin 960 askerin bölgeye intikali de bugün-yarın tamamlanmış olacak. Rus Savunma Bakanı Şoygu, Rus askerlerin Hankendi’de komuta noktası oluşturduğunu ve buradan sahayı 24 saat izlediğini belirtirken, Azerbaycan ve Ermenistan savunma birimleri ile barışı koruma harekatının parametrelerini netleştirmek üzere çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.

Ankara’da kritik mesai

Azerbaycan onay verecek