İsrail’den küstah itiraf

İsrailli bir yetkili, İran nükleer programının mimarı Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesini küstah ifadelerle üstlendi. ABD’nin New York Times gazetesine konuşan kıdemli İsrailli yetkili “Dünya bu suikast için İsrail’e teşekkür etmeli” ifadelerini kullandı. Bu arada suikastın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Fahrizade, yol kenarına yerleştirilen bir kamyonetten açılan ateşle öldürüldü. Saldırıda kullanılan otomatik silah, uzaktan kumandayla ateşlendikten sonra kamyonet havaya uçuruldu.

Fahrizade'nin bulunduğu araç uzaktan kumandalı silahla vuruldu.

ABD medyasına konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, suikast için küstah ifadelerle dünyadan teşekkür istedi. New York Times gazetesine konuşan kıdemli İsrailli yetkili “Bay Fahrizade tarafından şekillenen İran’ın nükleer silahlara sahip olma arzusu önemli bir tehdit oluşturuyordu ve dünya İsrail’e teşekkür etmeli.” ifadelerini kullandı. Henüz İsrail yönetimi Fahrizade’nin öldürülmesini resmen kabul etmezken, söz konusu İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin düzenlediğini kabul etmiş oldu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/30/04/56/resized_703c1-9bc0573dmansetfahrizade2dekupe.jpg

GÜNDEM
Türkiye, İranlı bilim adamı Fahrizade'nin öldürülmesini kınadı

İran'dan gecikmeli açıklama: Natanz’a sabotaj İsrail işi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/30/05/02/resized_d2710-6e5c9976surnatanz.jpg

DÜNYA
İran ne yapacak?

Uzaktan kumandalı silahla vuruldu

Suikastın, yol kenarına bırakılan bir kamyonete monte edilerek uzaktan kumanda edilen otomatik silahla gerçekleştirildiği iddia edildi.

Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, ilk açılan ateşin sesini motor arızasından kaynaklı sanan Fahrizade, zırhlı aracından inmesiyle açık hedef haline geldi. İranlı nükleer bilimci, araçtan iner inmez olay mahalline 150 metre mesafede yolun kenarına bırakılan kamyonetin üzerindeki uzaktan kumandalı otomatik silahtan ateş açıldı.

Sıkılan mermilerden 2’si Fahrizade’nin yan tarafına biri de sırtına isabet etti ve omuriliğinin yarılmasına yol açtı. Hemen arkasından yol kenarındaki kamyonet patlatıldı. Habere göre, saldırı yaklaşık 3 dakika sürdü ve olay yerinde hiçbir saldırgan yoktu. Saldırı uzaktan kumandalı otomatik silahla gerçekleştirildi.

Türkiye’den kınama