Her savunması ayrı bir kriz: Kaossuz olmazmış

Afganistan’daki kaçış ve tahliye rezaletiyle zor durumda kalan ABD Başkanı Biden, “Afganistan’dan kaos olmaksızın ayrılmanın yolu yoktu” diyerek yine tepki çekti. Biden, Kabil’de Amerikan uçaklarından düşerek hayatını kaybeden Afganlarla ilgili soruyu ise geçiştirdi.

Dış Haberler
Biden’ın Kabil havalimanından kalkış yapan Amerikan uçaklarından düşerek feci şekilde can veren Afganlara ilişkin soruyu geçiştirmesi eleştiri oklarıyla karşılandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’da Taliban karşısında yaşadığı fiyasko sonrasında kendisine yöneltilen eleştiriler karşısında çırpındıkça batıyor. Hafta başında Afganistan’da yaşanan krize ilişkin yaptığı konuşmanın ağır eleştiriler almasının ardından Biden, Amerikan ABC kanalına çıktığı yayında “Afganistan’dan kaos olmaksızın ayrılmanın yolu yoktu” çıkışıyla eleştiri şimşeklerini bir kez daha üstüne çekti. Moderatörün “Afganistan’dan ayrılma sürecinin daha iyi yönetilebileceğine inanmıyor musunuz?” sorusuna karşı ABD Başkanı “Sanmıyorum. Bu süreç, ardından kaosun ortaya çıkmadığı bir şekilde ele alınabilirdi, bunun bir yolu olduğu fikri var ama bunun nasıl olacağını bilmiyorum” diyerek kriz karşısında yönetiminin acziyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/20/03/10/resized_6c5cb-9792b516abdbaskanijoebidenafganistandancekilme14335786_amp.jpg

DÜNYA
Havaalanında trajedi: Taliban ile ABD arasında sıkıştılar

TRUMP’TAN NE FARKI VAR