Halk ayakta: Azerbaycan'da sokağa dökülen halk savaş istiyor

Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz’a yönelik saldırılarına Azerbaycan Türkleri büyük tepki gösterdi. Sokağa dökülen onbinlerce kişi hükümetten seferberlik ve savaş ilanı talep etti. Azeriler Bakü’de geceyi Milli Meclis’in önünde geçirdi, ülkenin hemen her ilinde de ellerinde bayraklarla kortejler oluşturarak “Karabağ bizimdir bizim kalacak” sloganları attı.

Talha Menteş
Azerbaycan sokakları

Ülkedeki siyasi partilerin tümü Ulusal Dayanışma Bildirisi imzalayarak Erivan’a ültimatom verdi. Bildiride, “Halkımızı dayanışma göstermeye ve her an anavatanımıza ulaşan kanlı Ermeni ellerini kesin bir şekilde kesmeye hazır olmaya çağırıyoruz. Muhteşem bir tarihe sahip olan ordumuzla gurur duyuyoruz” denildi.

BİRİLERİ RUSYA’YI ÇAĞIRIYOR

Uluslararası Avrasya Basın Vakfı (IEPF) Başkanı Karabağlı Umud Mirzayev, Yeni Şafak’a yaptığı değerlendirmede, tırmanan gerginlikle asıl hedeflenen şeyin ‘bölgeye Rus müdahalesini sağlamak’ olduğunu dile getirdi. Mirzayev şunları söyledi: “Topraklarımız işgal altında, 1 milyon 200 bin kadar sürgün insan var. Ailem de ben de bu çileyi çektik. Tovuz bölgesi Karabağ topraklarından oldukça uzakta, Ermenistan’la sınırı olan bölgelerden biri. Ermeniler keskin nişancı tüfekleriyle sivilleri hedef aldı. Tovuz’daki olay çok ciddi. Askerlerimizi, generalimizi kaybettik. Ermenistan tarafına büyük zararlar verdik. Gerginliğin tırmandırılmasıyla Rusya’nın bölgeye müdahalesi isteniyor.”

DÜNYA
Ermenistan ateşle oynuyor: 4 asker şehit oldu, 30 Ermeni öldürüldü

Arkanızdayız

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/07/16/01/56/resized_6b64b-d75d9264poladhasimov.jpeg

DÜNYA
Başkomutan, silah ver bize: Azerbaycanlı kardeşlerimiz protesto için sokaklara döküldü