Halep’te sağlam hastane kalmadı

Beş yıldır bombardıman altında tutulan Halep’te, özellikle muhaliflerin kontrolündeki mahalleler hedef alınıyor. Son 10 günde havadan ve karadan saldırılarda bin 300’den fazla sivil yaralandı. Hastanelerin hedef alındığı saldırılar sonucunda yaralıları tedavi edecek hastane kalmadı.

Yeni Şafak

2011'de başlayan Suriye Halk Devriminin başkenti olarak kabul edilen Halep'e yönelik şiddetli bombardıman sürüyor. 2012 yılında 5 buçuk milyon sivilin yaşadığı Halep'te nüfusun yüzde 85'i Esed ve Rus bombardımanları nedeniyle kenti terk etti. Muhalifler tarafından kontrol edilen 30'dan fazla mahalle ise son 10 günde havadan ve karadan vuruluyor. Rus ve Esed hava unsurları tarafından yapılan hava saldırıları sonucu Halep'te 468 sivil şehit oldu. Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Firas el Cundi, Halep'te artan insanlık katliamının bilançolarını Yeni Şafak'a anlatı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/11/21/02/04/resized_96809-e831f39b1.jpg

TÜM HASTANELER VURULDU

Yaralıları tedavi edecek hastane kalmadığını belirten Cundi, “Esed ve Rus askerleri Halep genelinde sistematik olarak hastahaneleri hedef alıyor. Daha önceki bombardımanlarla birçok hasytahane kullanılamaz hale gelmişti. Halep'te hzimet veren son hastahane olarak Ömer Bin Abdüllaziz Hastahanesi kalmıştı. Birkaç gün önceki bombardımanla bu hastahane de kullanılamaz hale getirildi" diye konuştu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/11/21/02/04/resized_282d3-f0ebaa8a3.jpg

TAHLİYE YOLU AÇILMALI

Halep'te insani şartların her geçen gün ağırlaştığına dikkat çeken Cundi, “Rusya ve Esed'in birlikte gerçekleştirdiği katliamlara, uluslararası toplumun sessiz kalması, aralarında gizli bir mutabakatın var olduğunu gösteriyor. Son 10 günde yapılan saldırılarda yaklaşık bin 300 sivil yaralandı. Artık, orta ve ağır yaralılara da şehit muamelesi yapılıyor ve zorunlu olarak ölüme terkediliyor. Halep'te durum her geçen gün kötüye gidiyor. Hasta ve yaralılar acilen tahliye edilmezse bilanço daha da ağırlaşacak" dedi.

DÜNYA
Halepli hemşireler bebekleri kucaklayıp ağladı

KÜVEZDEKİ BEBEKLER DE KATLEDİLDİ

Halep'teki son sağlam hastanenin doktorlarından Anestesi Uzmanı Zahir Ebû Ömer ise “Haleplilere hizmet veren tek hastaneydik. Son saldırıyla ben de yaralandım. Kendimi tedavi edeceğim hastane, sağlık malzemesi dahi yok. İlkel yöntemlerle basit yaralara müdahale edebiliyoruz sadece. Son bombardımanla küvezde yeni doğmuş bebekler dahi katledildi" şeklinde konuştu.

DÜNYA
'Halep'teki hastanelerde hizmet durdu'