Halepli hemşireler bebekleri kucaklayıp ağladı

Rusya ve Esed rejiminin yoğun bombardımanına maruz kalan Halep'te insanlığı utandıran görüntüler geliyor. Saldırılarda büyük yıkıma uğrayan ve kullanılmaz hale gelen bir hastanede, yeni doğan bebekleri vurulan hastaneden kurtarmaya çalışırken iki hemşirenin sarılarak ağladığı görüntüler yürek yakıyor.

Yeni Şafak
Suriye'nin Halep kentinde Rusya ve Esed rejiminin yoğun bombardımanına maruz kalan hastaneler artık hizmet veremiyor.

Suriye'nin Halep kentini yoğun bir şekilde bombalayan Rusya ve Esed rejimi, hastane ve okul ayrımı yapmadan sivil katliamını sürdürüyor.

Halep'te son dönemde yapılan ağır bombardımanlar sonucu hastaneler büyük hasara uğradı. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde, tedaviler çoğu zaman koridorlarda ve zor şartlarda yapılıyordu. Son yapılan saldırılarda iki çocuk hastanesi yıkıldı, hastane kullanılmaz hale geldi.

"Hastaneler hizmet dışı"

Rusya ve Esed rejiminin savaş uçakları tarafından bombalanan hastanelerde çalışan hemşirelerin ağladığı görüntüler yayınlandı. Hastanede sağ kalan çocukları kucağına alarak birbirine sarılan ve ağlayan hemşirelerin görüntüsü yürek dağlıyor.

Suriye'de muhaliflerin kurduğu Halep Sağlık İl Müdürlüğü, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, "Son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Eski ÖSYM Başkanı Demir'in yurt dışına çıkışı yasaklandı

DÜNYA
'Halep'teki hastanelerde hizmet durdu'

DÜNYA
Halep'te sivil katliam

DÜNYA
İki günde 94 sivil katledildi

DÜNYA
Esed ordusu sahra hastanesini hedef aldı