Fransa sandık başına gidiyor: Irkçıların iktidar mücadelesi

Fransa bugün cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor. Özellikle Müslümanlara karşı ırkçılığı ile bilinen Cumhurbaşkanı Macron’un başı, aşırı sağcı Marine Le Pen ile dertte. Le Pen’in yüzde 24 oy’una karşılık yüzde 26’da gözüken Macron’un, kendisi yapmıyormuş gibi, rakibini ırkçılıkla suçlaması dikkat çekti.

Arşiv

Fransa bugün yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 2017’de seçilen, iç siyasette aşırı sağın politikalarına yakın duran ve Müslümanlara yönelik İslam karşıtı uygulamalarıyla birçok kez gündeme gelen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçim arifesinde aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen’in ırkçı ve yabancı düşmanı olduğunu hatırladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/09/11/07/resized_13497-783a2c99sc3bcrmacronlepen.jpg

Macron’u Le Pen’e karşı harekete geçiren etken ise anketlerde Le Pen’in 2017’deki seçimlere göre seçilme şansının daha yüksek olduğunun ortaya çıkması. Macron, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu öncesi verdiği son röportajda Fransız toplumunu oyları yükselişe geçen Le Pen tehdidine karşı uyardı. Rakibinin çok acımasız olduğunu ifade eden Macron, Le Pen’in toplumu bölmeyi amaçlayan ırkçı bir programa sahip olduğunu belirtti. Fransız medyasında Macron’un seçim çalışmalarına daha erken başlamadığı için pişmanlık duyduğu da belirtildi.

NEFESİ ENSESİNDE

DÜNYA
Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tehlikeli vaat: Seçilirse başörtüsünü yasaklayacak

DÜNYA
Fransa Cumhurbaşkanı adayı Valeri Pecresse başörtülü kadınları aşağıladı