Financial Times: Türkiye'nin muhalefeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için çatırdadı

İngiliz Financial Times gazetesi, Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması sonrası yayınladığı haberde "Türkiye'nin muhalefet ittifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için çatırdadı" ifadelerini kullandı. İlgili haberde, 6'lı masanın dağılmasının "Cumhurbaşkanı Erdoğan için itici bir güç olduğu" ifade edildi. Siyasi danışmanlık şirketi Piccoli'nin konuya ilişkin analizine de yer verilen haberde, "Bugün yaşananlar (muhalefetin) Erdoğan'ı görevden alma çabalarına büyük bir darbedir" dedi ve parçalanmış muhalefetin cumhurbaşkanının 'en büyük kazancı' haline geldi." ifadelerine yer verildi.

Afra Betül Özdemir
Türkiye'nin muhalefeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için çatırdadı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması sonrası yayınladığı haberde başlığıyla bir analiz yayımladı.

İlgili haberde muhalefetin bir kaos içinde olduğuna şu sözlerle dikkat çekildi:

Muhalefet ittifakının ana taşlarından birinin çekilmesiyle ittifakın tamamen parçalandığı ve bu parçalanmanın mevcut iktidarı güçlendirdiği ise şu sözlerle ifade edildi:

İngiltere'nin önde gelen Siyasi danışmanlık şirketi Teneo'dan Wolfango Piccoli'nin konuya ilişkin analizine de yer verilen haberde, Piccoli: "Bugün yaşananlar (muhalefetin) Erdoğan'ı görevden alma çabalarına büyük bir darbedir" dedi ve parçalanmış muhalefetin cumhurbaşkanının 'en büyük kazancı' haline geldi." ifadeleri kullanıldı.

Siyasi danışmanlık şirketi Piccoli, Akşener'in belediye başkanlarını Millet sizi göreve çağırıyor çıkışını ise isyan niteliğinde değerlendirerek sözlerine şöyle devam etti:

İlgili haberde bir diğer dikkat çeken analiz ise, İYİ partinin ayrılmasıyla birlikte 5'li muhalefet ittifakının güçsüzlüğüne ilişkin yer verilen ifadeler oldu:

GÜNDEM
Araştırmacı ekonomist Timothy Ash: Erdoğan Türkiye’de yaşanan ‘saçmalıkların’ en büyük galibi olacak

GÜNDEM
Akşener'in Altılı Masa'yı dağıtması dünya basınında