Filistin topraklarında işgal politikası hız kesmiyor: Şeyh Cerrah’ta  gasp ve tahliye

Bir radikal Yahudi yerleşimcinin, Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bir Filistinli aileye ait evi gasp ettiği sıradaki pişkinlik, İsrail’in acımasız işgal politikasını gözönüne erdi. Görüntülerde gaspçı radikal Yahudi, Filistinli ailenin itirazlarına karşı, “Ben çalmasam başkası çalacak. Ben buradan çıksam da sen giremeyeceksin.” cevabını veriyor.

Dış Haberler
Filistinliler Şeyh Cerrah’ı zorla tahliye politikasına da direniyor.

Filistin topraklarını işgal altında tutan İsrail’in, bu bölgeleri Yahudileştirme politikası uluslararası tepkiye rağmen durmak bilmiyor. Radikal Yahudi yerleşimcilerin, işgal güçleri tarafından desteklenerek, Filistinli ailelere ait mülkleri gasp etmesi de bu hukuksuz politikanın önde gelen araçlarından. Radikal yerleşimciler, İsrail devletinin ve radikal yahudi örgütlerin desteğiyle, Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde olduğu gibi, Filistinlileri onlarca yıldır yaşadıkları topraklarından ve evlerinden zorla çıkartarak, buraları gasp ediyor. Son olarak yayınlanan görüntülerde bir radikal Yahudi’nin, “Ben çalmasam başkası çalacak” sözleriyle, bir Filistinli ailenin evini gasp ettiği görüldü. Görüntüler Nekbe devam ediyor değerlendirmesine neden oldu. Şeyh Cerrah’ta 1948’deki Nekbe’de (Büyük Felaket) mülteci konumuna düşen Filistinliler yaşıyor.

DÜNYA
İşgalci İsrail güçleri, Kudüs'te 7 ailenin tahliyesini protesto eden Filistinlileri gözaltına aldı

BEN ÇALMASAM BAŞKASI ÇALACAK

DÜNYA
Filistin Devlet Başkanı Abbas: Kudüs olmaksızın seçimlere gitmeyeceğiz

İŞGALCİ GÜÇ SALDIRDI

Filistinliler Şeyh Cerrah’ı zorla tahliye politikasına da direniyor. Cumartesi günü Şeyh Cerrah semtinde bir grup, 7 Filistinli ailenin tahliye edilmesini protesto etti. Göstericiler, Filistin bayrakları açarak bölgede yaşayan Filistinlilerin zorla tahliye edilmesinin durdurulması için çağrıda bulundu. İsrail güçleri, göstericilere göz yaşartıcı gaz ile saldırarak, 4 kişiyi gözaltına aldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/03/06/50/resized_22b19-a30dcd4cmansetgaspradikalyahudi.jpg

DÜNYA
İsrail'in baskısına rağmen Filistinliler Mescid-i Aksa’ya akın etti: Ramazanın üçüncü cumasına 60 bin kişi katıldı

8 EVE EL KOYACAK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/03/06/49/resized_dc9ba-1648d2b4mansetgasp.jpg

HAMAS’TAN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Hamas da İsrail’in gasp girişimine karşı direniş çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada İsrail’in bölgedeki bazı evleri yıkma planı ile kenti Yahudileştirme çalışmalarını, “tehlikeli, ırkçı ve düşmanca bir eylem” olarak nitelendiren Berhum, “İsrail, Filistin kimliğini ve varlığını hedef alan Kudüs’le ilgili işgal kayıtlarına yeni bir suç daha ekliyor.” ifadesini kullandı.

DÜNYA
İsrail askerinin yaraladığı Filistinli yaşlı kadın şehit oldu

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/03/06/49/resized_73375-e7064296mansetkutu.jpg

İsrail askeri Filistinli kadını vurdu

DÜNYA
İşgalci İsrail askerleri Filistinli kadını silahla vurarak öldürdü