Filistin Dışişleri Bakanlığı: Baskınlarla ateşkes hafife alınıyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin korumasında fanatik Yahudilerin yeniden Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini, varılan ateşkesi güçlendirme çabalarının hafife alınması olarak değerlendirdi. Açıklamada, İsrail, saldırılarını durdurma yönünde gelen uluslararası çağrıları göz ardı ediyor" denildi.

Onlarca Yahudi yerleşimci, İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeyi sürdürmesi" şiddetle kınandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/23/03/00/resized_1242f-c76247f842267154.jpg

"İşgal devleti kontrolünü güçlendirmeye çalışıyor"

Açıklamada, "İşgal devleti, Harem-i Şerif üzerindeki kontrolünü, Yahudileştirme çabalarıyla, zamansal ve mekânsal olarak bölme planlarıyla güçlendirmeye çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/23/03/01/resized_56ed0-c52a2c3e42267153.jpg

"İsrail uluslararası çağrıları göz ardı ediyor"

Hamas ve Filistin direnişi ile İsrail arasında Gazze Şeridi’nde varılan ateşkese işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Yahudilerin Mescid-i Aksa baskını ateşkesi güçlendirme çabalarını hafife almaktır. İsrail, Kudüs'e ve mübarek Mescid-i Aksa ile beraber Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurma yönünde gelen uluslararası çağrıları göz ardı ediyor.

DÜNYA
İsrail muhalefeti: Medya savaşını kaybettik

DÜNYA
Filistin'e destek veren ünlüler hedefte: New York Times'a tam sayfa ilan verdiler

DÜNYA
Onlarca Yahudi yerleşimci İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi