Erdoğan BM’de dünyaya seslendi: Yeni göç dalgasına imkan ve tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’de çok önemli mülteci mesajı verdi. Türkiye’nin Afganistan’daki gelişmeler nedeniyle bir göç akını ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, “Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Suriye krizinde tüm paydaşların üzerine düşeni yapmasının vakti çoktan geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz vardır” dedi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’nda, BM 76’ncı Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti. Erdoğan konuşmasında, Kıbrıs’tan Azerbaycan’a, Libya’dan Doğu Türkistan’a, küresel ısınmadan Kovid-19 salgınına kadar dünyanın yüz yüze kaldığı bütün bölgesel krizler ve küresel sorunları değerlendirdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/22/12/58/resized_ac69c-a98c39b5erdoganbm.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de 'Dünya 5'ten büyüktür' çıkışı: Doğayı sömüren elini taşın altına koysun

TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YOKTUR

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Filistin halkına zulmü sürdükçe Ortadoğu'da barış sağlanamaz

AFGANİSTAN KADERİNE TERK EDİLDİ

“Ben yaptım oldu” mantığıyla hareket edildiğinde, bunun faturasını sadece belli başlı ülkelerin değil, tüm insanlığın ödediğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Sahadaki gerçekleri ve sosyal dokuyu dikkate almayan dayatmacı yöntemlerle meselelere çözüm üretilemeyeceği, en son Afganistan’da, hem de çok acı bir şekilde görülmüştür. Afganistan halkı, 40 seneden fazladır süren istikrarsızlık ve çatışmaların sonuçlarıyla baş başa bırakılmıştır. Siyasi süreçten bağımsız olarak Afganistan’ın uluslararası camianın yardımına ve dayanışmasına ihtiyacı bulunuyor.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz vardır

KIRIM’IN İLHAKINI TANIMIYORUZ

GÜNDEM
New York'taki Türkevi'nde Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan göndere çekti

DOĞU AKDENİZ KONFERANSI HALA MASADA

Erdoğan konuşmasında Kıbrıs ve Doğu Akdeniz konularına da yer verdi: BM’nin eşit olarak kabul ettiği Ada’daki iki halktan birinin lideri sizlere hitap edebilirken, diğer liderin bu platformda sesini duyuramaması adil değildir. Doğu Akdeniz’deki sükunet ortamının devamı ortak çıkarımızadır. Öncelikle Doğu Akdeniz’de en uzun kıyıya sahip Türkiye’yi bölgede yok sayan anlayıştan vazgeçilmesi şarttır. Diyalog ve iş birliği için bölgedeki tüm aktörlerin yer alacağı ‘Doğu Akdeniz Konferansı’ düzenlenmesi önerimiz hala masadadır.

Küresel sistem sorun kaynağı

Paris İklim Anlaşması Meclis’e geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İklim değişikliği tehdidi karşısında hepimize düşen görevin, hakkaniyete dayalı bir yük paylaşımıyla tedbirlerimizi almak, yükümlülüklerimizi süratle yerine getirmek olduğunu söyledi. Türkiye olarak bu anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:Paris İklim Anlaşmasına ilk imza atan ülkelerden biriyiz. Ancak, yükümlülüklerle ilgili adaletsizlikler sebebiyle henüz bu anlaşmayı yürürlüğe koymamıştık. Paris İklim Anlaşması’nı, atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz.

Uygurların hakları korunsun