Dualar ve sloganlar ‘Özgür Filistin’ için

Katledilen Filistinliler için dün cuma namazından sonra Türkiye’nin dört bir yanında gıyabi cenaze namazları kılındı ardından da Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. Cuma hutbesi ise “Rahmet ve Sekinet Müjdesi: İnşirah Suresi” başlığıyla Filistin için okundu. Ayasofya Camii’nde hutbeyi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Herkesi zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

Katledilen Filistinliler için dün cuma namazından sonra Türkiye’nin dört bir yanında gıyabi cenaze namazları kılındı.

Dünyanın gözü önünde katil İsrail devleti tarafından katledilen Filistinliler için dün cuma namazından sonra Türkiye’nin dört bir yanında gıyabi cenaze namazları kılındı, ardından Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. Cuma hutbeleri de “Rahmet ve Sekinet Müjdesi: İnşirah Suresi” başlığıyla Filistin için okundu. Ayasofya Camii’nde hutbeyi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Tüm insanlığa sesleniyorum. Herkesi zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyorum. Unutmayın, tarihten ders alın. Zulümle abad olanın sonu berbat olur” dedi.

BİNLER TOPLANDI

Namazın ardından cami çıkışlarında toplanan vatandaşlar Filistin’e destek, İsrail’e lanet sloganları attı. İstanbul’da, Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun düzenlediği “Özgür Filistin Yürüyüşü”ne yüzlerce vatandaş katıldı. Ankara’da Melike Hatun Camii’nde bir araya gelen STK ve siyasi parti temsilcileri, hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı. İlk günden itibaren en güçlü tepkilerin yükseldiği Erzurum’da da Narmanlı Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından binlerce İsrail’in saldırılarını protesto etti. Ordu, Van, Yalova, Kayseri, Bitlis, Balıkesir, İzmir, Manisa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Samsun, Amasya, Tokat, Sinop, Van, Hakkari, Antalya, Muğla, Burdur, Isparta gibi illerde de cuma namazı sonrası Filistin’e destek gösterileri yapıldı.

DEPREM BÖLGESİNDEN DUALAR YÜKSELDİ

Asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesindeki şehirlerde de, önce gıyabi cenaze namazları kılındı, ardından Filistinliler için dualar edildi. Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Abdulhamithan Camisi’nde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için dua etti. Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Adıyaman, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de de depremzedeler Türk ve Filistin bayrakları açarak, sloganlar attı.

Alevi dedeleri zalimin karşısında

Tunceli’de Alevi dedeleri öncülüğünde cemevi önünde toplanan grup, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Alevi dedesi Ali Önal, “Bizler Kerbela’dan bugüne hep zalimin karşısında mazlumun yanında yer aldık ve yer almaya devam edeceğiz. Bu nedenle bugün zalim ABD ve İsrail’in karşısında mazlum Filistin halkının yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazze’den elinizi çekin!

İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulüm sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında protesto edildi. Cuma namazı çıkışlarında önce Filistinliler için dualar edildi. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da cuma namazından sonra 1000’den fazla kişi, 50 metrelik Filistin bayrağı açarak İsrail’e verdiği desteğe tepki göstermek için ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü. Gösteriye katılan eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, “Amerikalıların, İsraillilerin, İngilizlerin ve Avrupalıların insan hakları için savaşmalarını ve kendilerine medeni demelerini kabul edemeyiz” dedi. Tunus’ta ise Hakimler Birliği’nin çağrısı üzerine başkentteki toplanan hakimler, “Katiller, Gazze’den elinizi çekin”, “İsrail’e normalleşme suçtur”, “Diren diren Filistin” sloganları attı. Somali’de de başkent Mogadişu’da cuma namazı sonrası toplanan göstericiler İsrail’i durdurrun çağrısı yaptı.

Soydaşlardan gıyabi cenaze namazı

Batı Trakya genelindeki camilerde Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gümülcine ve İskeçe’deki camileri dolduran soydaşlar, Filistinliler için dua etti.

GÜNDEM
Bayraklar Gazze için yarıda

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: İsrail'in soykırıma varan operasyonları derhal durmalı

DÜNYA
Siyonist İsrail'in Gazze saldırıları 14. gününde: Bu akan ümmetin kanı