Çeçen Şeyh Mansur Taburu Kiev'de: 'Putin'den intikam almak için geldik'

Kiev'de Rus güçlere karşı koyan ve Ukrayna saflarında savaşan Çeçenler de bulunuyor. “Şeyh Mansur Taburu” adını veren grubun lideri Müslim Çeberlov, “Putin’den intikam almak için geldik. Asker sayımızı veremem ancak ilk başladığımızdan 2-3 kat fazlayız' dedi.

Çeçen Şeyh Mansur Taburu.

Ukrayna'da Ruslara karşı savaşmak Çeçenler tarafından kurulan Şeyh Mansur Taburu'nun komutanı Müslim Çeberlov Yeni Şafak'a konuştu.

Rus ordusu ile birlikte hareket eden Ramazan Kadirov'u Çeçen olarak görmedikleri ifade eden Çeberlov, “Onlar da Rus ve bizim düşmanımız” dedi.

Çeberlov, "2014'te Kırım'ın ilhak edilmesiyle başlayan savaşa katılmak için Mariupol'e geldik. Burada Cahar Dudayev ve Şeyh Mansur taburunu kurduk. 2015'te barış görüşmelerinin başlamasıyla pasif duruma geçmiştik. Savaşan başlamasıyla çatışmalara dahil olduk" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/05/10/17/resized_40021-9a80e3e9640xauto_27.jpg

"Amacımız Rusya'dan intikam almak"

Avrupa'daki Çeçenlerin, Polonya üzerinden gelerek tabura katıldığını söyleyen Çeberlov, "Amacımız Rusya'dan intikam almak. Ukrayna düşerse Rusya'nın yakın çevresindeki ülkeler egemenliklerini kaybedecekler. Çünkü 1994-95 yıllarında Cahar Dudayev bir kaç kere bu konuda uyarmıştı. Rusya'nın Çeçenistan'la kalmayacağını, Gürcistan, Kırım ve Ukrayna'nın da Rusya'nın işgale uğrayacağını söylemişti" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Belgrad'da ilginç gösteri: Binlerce kişi Rusya bayrağıyla başkent caddelerinde yürüdü

"Ukrayna karşılık verince Ruslar afalladı"

Çeberlov aşrıca şunları söyledi: "Rusya Ukrayna ordusunun 2014 yılındaki gibi hazırlıksız olduğunu, ordunun teslim olacağını düşünüyordu. Ukrayna büyük bir karşılık verince Ruslar afalladı. Birçok Rus askeri rehin düşüyor. Aynı şekilde askeri teçhizatlarını bırakıp kaçıyor. Savaşta SİHA'ların etkisi de çok büyük.”

DÜNYA
Ukrayna'ya ait dünyanın en büyük uçağı Antonov An-225'in son görüntüsü ortaya çıktı: Rus ordusunun vurduğu iddia edilmişti

"Kadirov Rusya'nın en sadık askeri"

Putin'in desteklediği Kadirov'u Çeçen olarak görmediğini söyleyen Müslim Çeberlov, “Kadirov Rusya'nın en sadık askeri olduğunu dile getiriyor. Onu Rus olarak görüyoruz. Dolayısıyla onlar da bizim düşmanımız. Burada yaptığımız tüm operasyonları Ukrayna yönetimi ile istişare ile düzenliyoruz. Hiçbir şekilde Ukrayna'dan para filan almıyoruz” diye konuştu.

DÜNYA
Ukraynalılar Rus zırhlılarının önüne yatarak geçişine izin vermiyor

"Direniş devam ederse Kiev'i alamazlar"

Bölgedeki son askeri hareketliliği de aktan Çeberlov, başkent Kiev'in Rus askerleri tarafından çembere alındığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Büyük çatışmaların devam ettiğine dikkat çeken Çeberlov, “Kiev'in çembere alındığına yönelik haberler kesinlikle yalan. Ruslar sadece Belarus tarafından gelen yola asker yığıyor. Şu anda en büyük çatışmalar orada devam ediyor. Diğer yollar açık. Ukrayna yönetimi direnmeye devam ederse Rusya'nın Kiev'i alması mümkün değil. Eğer Ukraynalılar burayı bırakıp çıkarsa Ruslar o zaman Kiev'i alabilir” diye konuştu.

DÜNYA
İşgalde 12'nci gün: Silahlar susacak mı?

DÜNYA
Rusya'nın en büyük kaybı: Putin'e yakınlığı ile biliniyordu

DÜNYA
Zelenskiy dünya Yahudilerinden destek istiyor: Burada ne yaşandığını görmüyor musunuz?