'Çağ dışı' deyip dalga geçmişlerdi: İlk kez tüm şehir karantinaya alındı

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bugüne kadar 237 kişinin hayatını kaybettiği İran'da Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar kenti yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla karantinaya alındı.

İran koronavirüs nedeniyle ilk kez bir şehri karantinaya aldı.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar kenti yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla karantinaya alındı.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Çabahar kenti koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı ve şehre giriş-çıkışlar yasaklandı.

Çabahar, koronavirüs nedeniyle İran'da karantinaya alınan ilk şehir oldu.

DÜNYA
İranlı Milletvekili: Koronavirüs konusunda halka yalan söyledik

Nişabur'da kırmızı alarm

Bu arada ülkenin doğusundaki Rezevi Horasanı eyaletine bağlı tarihi Nişabur kentinde de kırmızı alarm verildiği ve kente giriş-çıkışların yasaklandığı belirtildi.

Ülkede daha önce salgına tedbir kapsamında 17 eyalete seyahat yasağı getirilmişti.

İran'da ilk defa 19 Şubat’ta Kum kentinde görülen koronavirüs vakasının ardından Tahran yönetiminin bu kenti karantinaya almaması virüsün tüm ülkeye yayılmasına neden olmuştu. Hükümet yetkilileri karantina uygulamasını “Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma çağ dışı bir uygulama” olarak değerlendirmişti.

İran'da bugüne kadar aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu 237 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

DÜNYA
Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişi sayısı her geçen gün artıyor: 110 bini aştı

DÜNYA
Koronavirüsten ölenler böyle gömülüyor

DÜNYA
İran'daki bir hastanede çekilen görüntüler korkuttu