Brezilya’da teslim oldu:  Tosuncuk da ‘mağdurum’ dedi

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp 2018’de yurt dışına kaçan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim oldu. Kırmızı bültenle aranan Aydın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilecek. Yayınladığı videoda etrafındaki kötü niyetli insanların kendisini de mağdur ettiğini savunan Tosuncuk, yurt dışında ise alacaklıların paralarını iade etmek için uğraş verdiğini ima etti.

Mehmet Aydın

2018 yılında binlerce kişiden milyonlarca lira dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın çarşamba günü akşam saatlerinde avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla kamuoyuyla bir video paylaştı.

KENDİSİ DE MAĞDURMUŞ!

AÇIKLAMA YAPACAK

Aydın, açıklamasının ardından Türkiye saatiyle saat 03.00 sıralarında Brezilya’da Türk Konsolosluğu’na giderek teslim oldu. İadesi için işlemlere başlanan Aydın’ın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç ise,diye konuştu.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

132 BİN 222 KİŞİDEN 1 MİLYAR 139 MİLYON TL TOPLADI

‘Çiftlik Bank’, ilk kurulduğunda oyun platformu olarak hizmet verdi daha sonra yüz binlerce kullanıcısı olan yatırım haline dönüştü. Kullanıcılar, yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın aldı. Yatırdıklarının daha fazlasını alma umuduyla para yatıran vatandaşlar, yatırdığı parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden dosyada 3 bin 762 mağdur bulunsa da, 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı tespit edildi. 48 sanıklı dava 20 sanığın yargılaması devam ederken dosyası ayrılan 18 sanık yargılama sonucunda beraat etti.