Birleşmiş Milletler uyardı: Koronavirüs Filistin ekonomisini daha da kötüleştiriyor

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı tarafından Filistin ile ilgili rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda koronavirüs (Kovid-19) salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında ciddi sıkıntı oluşturduğu ve zorlu ekonomik koşulların iki devletli çözümü tehdit ettiği vurgulandı. Filistin ekonomisine dair 2020-2021 öngörüleri pandemi öncesinde dahi olumsuzken pandemiyle birlikte daha da kötüleşti.

Fotoğraf: Arşiv

Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, işgal altındaki Filistin topraklarındaki mevcut "ağır ekonomik koşulları" daha da kötüleştirdiğini bildirdi.

"İki devletli çözümü tehdit ediyor"

Raporda, Kovid-19 salgını öncesinde dahi 2020 ve 2021'deki için öngörülerin zaten olumsuz olduğu ve kişi başına yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 3 ila 4,5 düşeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

DÜNYA
Filistin'den topyekün direniş kararı: BAE ve Suud ihanetine karşı birleştiler

Ekonomi gerilemeye devam ediyor

Raporda, Kovid-19'un işgal altındaki Filistin topraklarında "ağır ekonomik koşulları" daha da kötüleştirdiği uyarısı yapıldı.

GÜNDEM
Türkiye Filistin'i yalnız bırakmaz: BAE elçisi geri çekilecek

Filistin birçok sorunla boğuşuyor

UNCTAD'ın Küreselleşme Bölümü ve Kalkınma Stratejileri Direktörü Richard Kozul-Wright, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "borçluluk, güvensizlik ve yetersiz yatırımların" Filistin'de uzun süredir devam eden sorunlar olduğunu, bir de bunlara Kovid-19 salgınının eklendiğine dikkati çekti.

"Çözüme hiç olmadığı kadar uzaktayız"

"Kendi topraklarında inşaat izni alamıyorlar"

DÜNYA
Filistin’de direniş çağrısı büyüyor

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 nedeniyle 10 kişinin daha hayatını kaybettiği, 717 kişide virüs tespit edildiği kaydedildi.

Bu verilerle Filistin topraklarında toplam can kaybı 215'e, vaka sayısı 35 bin 463'e, iyileşenlerin sayısı 24 bin 226'ya ulaşmış oldu.