Bir ömür tehdit ediliyoruz

Batı Trakya’da ölüm tehdidi alan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Yunan ırkçılığıyla bir ömür mücadele ettiklerini söyledi. Mete, “Hukuki olarak var olan hakkımızı kullandığımız zaman bile ırkçı saldırıya uğruyoruz. Gözdağı veriyorlar, bunlar bir ömür böyle. Ana vatan sahip çıktı. Burada yalnız olmadığımız açık ve net” dedi.

Yasemin Asan
Ahmet Mete

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Yunanistan’da artan ırkçılığa dikkat çekti. Ömür boyu bu ırkçılığa maruz kaldıklarını dile getiren Mete, Türkiye’nin kendilerine sahip çıktığını söyledi. Mete, “Burada yalnız olmadığımız açık ve net” diye konuştu. Evinin bulunduğu apartman asansörüne tehdit mesajları yazılan Mete, Yeni Şafak’a konuştu.

GÜNDEM
Dışişleri Bakanlığından İskeçe Müftüsü Mete'ye yönelik ırkçı tehdit mesajına tepki

TEBLİGATTAN 10 DAKİKA SONRA

DÜNYA
İskeçe Müftüsü’ne ölüm tehdidi

BUNLARDAN KORKMAYIZ

ANA VATAN YANIMIZDA

“Türkiye ve Yunanistan arasında gerginlik olduğu zaman onun ceremesini azınlık ödüyor” diyen Mete, “Hem ırkçılık hem de Türk düşmanlığı ile karşı karşıyayız. Eski Türkiye olsaydı, burada Türklere sahip çıkamazdı, ancak şimdi güçlü Türkiye olduğu için bize sahip çıkıyor ve korkmuyoruz. Allah ana vatana zeval vermesin. Ana vatan cephesi sahip çıktı. Burada yalnız olmadığımız açık ve net” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/30/05/58/resized_71b26-13fb2449ali.jpg

Erbaş’tan sert tepki