Batı'nın Ukrayna'ya göndereceği askeri yardımlar belli oldu

Çok sayıda ülke, Rus saldırısı altındaki Ukrayna'ya mühimmat ve silah desteği için harekete geçti. Rusya'nın askeri harekatının ardından başkent Kiev çevresinde silah sesleri yoğunlaşmaya başladı.

Foto: Arşiv.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'in Batı'dan destek istemesinin ardından ülkeler art arda askeri yardım yapma taahhüdünde bulundu.

UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEK

Buna göre, Polonya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Hollanda, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Krallık ve ABD, önemli miktarda askeri teçhizat ve silah sevkiyatına onay verdi.

DÜNYA
Türklerin tahliyesi için 26 otobüs Kiev yolunda: Romanya sınırını geçtiler

GÖNDERİLECEKLER LİSTESİ BELLİ OLDU

ABD'nin Javelin füzeleri, tanksavar silahları, Mi-17 helikopterleri ve diğer bazı askeri teçhizatlardan göndereceği, Belçika'nın 2 bin makineli tüfek ve 3.8 bin ton yakıt göndereceği kaydedildi.

MAKİNELİ TÜFEK, MERMİ, FÜZELER...

Polonya basınından onet'in haberine göre, söz konusu askeri yardımlar kapsamında, Çek Cumhuriyeti 30 bin tabanca, 7 bin saldırı tüfeği, 3 bin makineli tüfek, keskin nişancı tüfekleri ve yaklaşık bir milyon adet mermiyi Ukrayna'ya aktaracak.

DÜNYA
Dünyada en fazla nükleer silaha sahip ülke belli oldu

İNSANİ YARDIMLAR DA YAPILIYOR

Almanya 5 bin kask, bin tanksavar silahı, 500 Stinger karadan havaya füze; İsveç 5 bin elde taşınabilen tanksavar bombası fırlatıcı (Pansarskott 86), 5 bin kask, 5 bin kurşun geçirmez yelek ve 135 bin sahada kullanılması amaçlanan erzak iletecek.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerin Ukrayna'ya insani yardımları ulaştırdığı bilgisine yer verildi.

DÜNYA
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde altıncı gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

DÜNYA
Zelenskiy Ukrayna'ya saldıran Rus askerlere seslendi: Silahlarınızı bırakın ve gidin, sadece hayatınızı kurtarın

DÜNYA
Rusya'nın Avrupa'daki truva atı: Kaliningrad