Atina'nın Batı Trakya'daki zulmü bitmiyor: Anaokulu bile açamıyoruz

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Vaizi Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Türk azınlığının eğitim ve günlük hayatla ilgili sorunlarının devam ettiğini ifade etti. Azınlık okulu açma hakkına sahip oldukları halde izin alamadıklarını anlatan Ahmet, “Bazı dersler Türkçe müfredattan Yunanca müfredata alındı” dedi.

Mehmet Emin Ahmet

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Vaizi Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Türk azınlığının eğitim, günlük hayat ve siyasi temsille ilgili sorunlarını değerlendirdi. Ahmet, Batı Trakya Türklerinin haklarının Lozan Antlaşması’yla güvenceye alındığına dikkat çekerek, sahip oldukları pek çok hakkın farklı şekillerde ihlal edildiğini dile getirdi.

ALEYHİMİZE BİR DURUM

ANA DİLDE EĞİTİM ALAMIYORLAR

Eğitim alanındaki en büyük ihlallerden birinin zorunlu anaokulu eğitiminde gerçekleştiğine işaret eden Ahmet, şöyle devam etti: “Anaokulları, kademeli olarak önce pilot bölgelerde, daha sonra tüm Yunanistan’da mecburi hale geldi. Tabii burada doğal olarak beklediğimiz bu anaokullarının da iki dilli olmasıydı fakat Yunan devleti dedi ki: ‘Anlaşmalarda anaokulu yok. O zaman ben bunu iki dilli olarak vermiyorum. Tek dilli olarak sadece Yunanca eğitim olacak.’ Bunun olmaması gerekir. Akıl, mantık ve insan haklarını düşündüğümüzde böyle bir sonuç çıkmaması lazım. Maalesef anaokulu Yunanca olarak bize dayatıldı. Bizim fikrimiz sorulmadı.”

Dini sembollere bile müdahale var

DÜNYA
İskeçe’de ırkçı saldırı: Türk genci feci şekilde dövdüler

DÜNYA
Yunanistan'ın Mustafa Cambaz hazımsızlığı: Çeşmeyi bile kabullenemiyorlar