ABD'ye kritik mesaj:  İlişkileri masaya yatıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere dün Brüksel’e gitti. Erdoğan, Biden ile yapacağı kritik görüşme için, “Birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini şöyle masaya bir yatırmamız gerekiyor” dedi. ABD yönetiminin 1915’i “soykırım” olarak tanıyan kararını eleştiren Erdoğan şöyle konuştu "(Biden ile) Temenni ederim görüşmelerimizi hassasiyet içerisinde yaparak 24 Nisan’ı unutturacak adımları atmış oluruz. F-35’te ahdini yerine getirmeyen bir Amerika var. Bizim beklentimiz, NATO’nun dayanışmasına güç katacak amasız ve fakatsız bir yaklaşımı Amerika’dan görmek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden’ın ile yapacağı görüşme ile ilgili bilgi verdi.

DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de

24 NİSAN’I UNUTTURMALI

GÜNDEM
Brüksel’de yüz yüze

SÖZLEŞMEYE UYMADI

Şu anda savunma sanayiine yönelik masaüstünde kalan birçok konu olduğuna işaret eden Erdoğan, dedi.

DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel diplomasisi başladı

BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ MASAYA YATIRMALIYIZ

DÜNYA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel’de sevgi gösterileriyle karşılandı

AMASIZ BİR YAKLAŞIM

“Bizim bütün derdimiz, beklentimiz, NATO’nun birlik ve beraberliğine, dayanışmasına güç katacak yani amasız ve fakatsız bir yaklaşımı Amerika’dan görmektir. Bir diğer adım da tabii biz NATO’dan ve ittifak üyelerinden, ülkemizin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alınmasını, söylem ve eylemde müttefiklik ruhuna uygun hareket edilmesini bekliyoruz. Kaldı ki şu anda Amerika malum yakın bir zamanda Afganistan’ı terk etmenin şu anda hazırlığı içerisinde ve burayı terk ettiği andan itibaren de orada süreci devam ettirecek güvenilir tek ülke malum Türkiye ve bu konuda da zaten arkadaşlarımız muhataplarına gereken cevapları da verdiler. Bunları da ayrıca Afganistan sürecini falan da kendileriyle görüşeceğiz.”

GÜNDEM
Biden ile görüşme öncesi Erdoğan'dan F-35 açıklaması: Sözleşmeye uymayan bir Amerika var

Yoğun görüşme trafiği

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/14/02/55/resized_91afd-75b133f2erdo2.jpg

Döktükleri kanın hesabını soracağız

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/14/02/53/resized_902f4-729115d3erdo1.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/14/02/53/resized_33716-7099e404erdo3.jpg

Coşkulu karşılama

Erdoğan, otele gelişinde Türk bayraklarıyla kendisini bekleyen ve aralarında Filistinlilerin de bulunduğu bir grup tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da makam aracından vatandaşları selamladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra konaklayacakları otele girdi. Erdoğan, otele girişinde bir grup vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da vatandaşlarla selamlaştı.

Döviz rezervimiz 100 milyar dolar