ABD’den Çin ve Rusya’ya karşı yığınak

Joe Biden yönetimi, ABD’nin geçici ulusal güvenlik strateji belgesini yayımladı. Washington yönetimi askeri varlığını yükselen rakibi Çin ve Rusya’ya karşı Pasifik bölgesi ile Avrupa’da artıracak. Belgede “Ortadoğu’da ABD menfaatlerini korumak için gerekli miktarda kuvvet bırakacağız” deniliyor.

ABD’de Joe Biden yönetimi, geçici ulusal güvenlik strateji belgesini yayımladı.

Göreve gelmesinin üzerinden yaklaşık 45 gün geçen ABD Başkanı Joe Biden, “Geçici Ulusal Güvenlik Stratejik Kılavuzu”nu yayımladı. Belgede, Washington yönetiminin, askeri varlığını Orta Doğu’da azaltarak, yükselen rakipleri Çin ve Rusya’ya karşı Pasifik bölgesinde ve Avrupa’da artıracağı kaydedildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/05/04/15/resized_c156a-58f3d28amanset2.jpg

DÜNYA
ABD'li orgeneralden çarpıcı açıklama: Türkiye durmayacak

TEHDİTLERİ SIRALADI

DÜNYA
ABD’de Kongre binasında güvenlik önlemleri yeniden arttırıldı

YENİ KÜRESEL DÜZENDEN RAHATSIZ

Belgede, değişen küresel güç dağılımının da ABD için yeni tehditler teşkil ettiği değerlendirmesine yer verildi. Küresel düzenin sorunlarının çerçevesini çizen belgede, Biden yönetiminin ulusal güvenlik açısından birinci önceliğinin “dünyada ortaklık ve müttefiklikleri yeniden canlandırmak” olduğu vurgulandı. İttifak ve ortaklıkların yanı sıra ABD’nin uluslararası işbirliğine de önem vereceği ifade edilen belgede, başta iklim değişikliği olmak üzere küresel sorunlara çözüm bulunması için Washington’un uluslararası kuruluşlardaki liderliğinin yeniden tesis edileceği değerlendirildi.

DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı: Artık farklı ülkelerde darbe denemeyeceğiz

İSRAİL’İ KORUMAYA DEVAM

SAVAŞLARA PARA HARCAMAYACAK

ABD’nin nihayetsiz savaşlara artık trilyonlarca dolar harcamayacağına dikkat çekilen belgede, “En güçlü askeri varlığımız Hint-Pasifik bölgesi ve Avrupa’da olacak. Orta Doğu’da terör ağlarını bozmak, İran’ın saldırganlığını caydırmak ve diğer önemli ABD menfaatlerini korumak için gerekli miktarda kuvvet bırakacağız” ifadeleri kullanıldı. Sovyet Birliği döneminde de askeri konumlanmasını Avrupa merkezli olarak gerçekleştiren Washington yönetimi, Pasifik’te Çin’e karşı askeri varlığını ise eski Başkan Donald Trump döneminde artırmaya başlamıştı.

Blinken’dan darbe itirafı