ABD'de siyasi kriz sürüyor: Trump'a yönelik önlemler görüşüldü

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile Başkan Donald Trump'ın herhangi bir savaş başlatması veya nükleer bir saldırı düzenlemesini engellemeye yönelik tedbirleri ele alan bir telefon görüşmesi yaptıklarını açıkladı. Pelosi, Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdiği mektupta yeni bir tartışma başlattı. Mektupta, "Bu dengesiz başkanın durumu daha da tehlikeli olamazdı ve onun ülkemize ve demokrasimize yönelik dengesiz saldırısından Amerikan halkını korumak için elimizden geleni yapmalıyız" ifadeleri yer aldı.

Donald Trump

ABD Kongresinin Trump'ı destekleyen göstericilerce basılması üzerine çıkan siyasi kriz devam ediyor. Trump'ın Anayasanın 25'inci maddesi gereğince görevden alınmasını isteyen Pelosi, bu kez Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdiği mektupta yeni bir tartışma başlattı.

DÜNYA
ABD'de seçim kaosu: Trump taraftarları kongre binasını bastı

DÜNYA
Kongre baskınının ardından Trump'a şok: Üç isim peş peşe istifa etti

Mektuptaki alt başlığında şu ifadeler yer aldı:

"Amerikan halkını korumalıyız"

DÜNYA
Kongre baskını sırasında parti veren Trump ailesinin görüntüleri infial oluşturdu: ABD ayağa kalktı

Pentagon sessiz

Pentagon'dan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Trump Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti.

DÜNYA
ABD'de Kongre binasında çıkan olaylarda bir kadın vuruldu

DÜNYA
Trump yanlıları basın mensuplarına saldırıp kamera ve ekipmanları parçaladı

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş ve Pentagon tüm Washington Ulusal Muhafızlarını aktif hale getirdiğini duyurmuştu. Kongredeki olaylar kontrol altına alındıktan sonra ortak oturum yeniden başlamış ve Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın seçimi kazandığı tescillenmişti.