ABD yerine Çin formülü: İsrail rotayı Pekin’e çevirdi

ABD’nin İran ile nükleer müzakerelere geri dönmesinden rahatsız olan İsrail, Çin’in bölgede istikrarı sağlayabileceğini ve Ortadoğu’da ABD’nin yarattığı boşluğu doldurabileceğini düşünüyor.

Dış Haberler
Fotoğraf: Arşiv

Terör devleti İsrail, bölgede ABD’yle rekabet etmesi için rotayı Çin’e çevirdi. ABD’nin Tahran yönetimiyle nükleer müzakerelerin yeniden başlamasına onay vermesinden tedirgin olan İsrail’in önde gelen think tank kuruluşlarından Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS), Çin’in bölgede daha aktif rol oynaması gerektiğine yönelik bir rapor yayımladı.

İSRAİL’İ İRAN’DAN KURTARABİLİR

TAHRAN’A BASKI YAPILMALI

Çin’in İsrail için Tahran’la bağları asla koparmayacağını vurgulayan Lim, raporda, “Çin’i İran’a yaptırım yapmak için baskılamak ters tepebilir. İlk başlarda İran’ın tavrını yumuşatması için baskı yapılması gerekli” sözlerine yer verdi. İsrail’in Çin’i bu alanda teşvik etmesi gerektiğinin vurgulandığı raporda, “İsrail, Pekin yönetimini, İran’ın saldırganlığını azaltması için baskı yapması ve nükleer silahların yayılmasını engellemesi konusunda katı bir duruş sergilemesi için teşvik etmelidir” denildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/08/04/30/resized_ad278-3f46feefmansetek.jpg

ÇİN ZARARLI ÇIKAR