ABD sandık başında

Amerikalılar ülkeyi 4 yıl yönetecek başkanı belirlemek için dün sandık başına gitti. Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile rakibi Demokrat Joe Biden arasındaki yarış “ülke tarihinin en kritik seçimi” olarak değerlendirildi. Posta yoluyla kullanılan oyların sayımına ilişkin tartışmanın kaosa yol açmasından endişe ediliyor.

Bu seçim ülke tarihinin en kritik seçimi olarak nitelendiriliyor.

ABD halkı dün Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden’ın yarıştığı ve ülkenin son dönemdeki “en kritik” seçimi olarak nitelendirilen 59. başkanlık seçimi için sandık başına gitti. Başkanlık seçimi için oy verme işlemleri dün Türkiye saatiyle 14.00’da başladı. New York’ta sandıkların yine Türkiye saatiyle bugün sabaha karşı 5’te kapanması bekleniyor. “Posta yoluyla oy kullanma” yönteminin, Kovid-19 nedeniyle seçmenlerin yüzde 70’ini kapsayacak şekilde genişletilmesi, seçim sonuçlarının şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Bazı kritik eyaletlerde postayla gelen oyların 3 Kasım’dan sonra da sayılacak olması, bu eyaletlerdeki seçim sonuçlarının gecikmesi anlamına gelebilir.

DÜNYA
Trump: Ortada zafer olunca ilan ederiz oyun oynamaya gerek yok!

97 MİLYONDAN FAZLA ‘ERKEN OY’

POSTA YOLUYLA KAOS KORKUSU

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/04/01/40/resized_59751-21e16309mansetkututrumpbiden.jpg

KONGRE’DE DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Amerikan halkı, ABD’nin yeni başkanının yanı sıra, Kongre’nin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile 100 üyeli Senato’daki 35 sandalye için de oy kullandı. Temsilciler Meclisi ve Senato’da Cumhuriyetçiler ya da Demokratlar lehine değişecek denge en az ABD Başkanı’nın kim olacağı kadar önemli.

DÜNYA
ABD seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/04/01/34/resized_11bf7-dc69dda6trumpdekupe.jpg

İç savaş hazırlığı mı?

DÜNYA
Biden'ı önde gösteren anketler yanılacak mı? Seçmenlerin çoğu Trump'a oy verdiğini gizliyor

DÜNYA
ABD, yakın tarihinin en kritik seçimi için bugün sandık başına gidiyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/04/01/37/resized_9a43d-941bbc3amansetkutusilah.jpg

Ülkede, sadece ekim ayında 1,9 milyon silah satıldığı belirtilen raporda, bu rakamın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65 artışı ifade ettiği aktarıldı. SAAF Baş Ekonomisti Jurgen Brauer, 2020’de ateşli silah satış hızının ABD’de ‘’en yüksek seviyeye” çıktığına dikkati çekti.Ulusal Atıcılık Sporları Vakfı (NSSF) tarafından yapılan açıklamada ise seçim günü yaklaştıkça insanların silah almak isteklerinin de artığına işaret edilerek, “Seçim günü yaklaştıkça bu durum daha da netleşti. Bu yıl 6,9 milyon kişi ilk defa silah sahibi oldu.’’ bilgisi verildi.

DÜNYA
ABD seçimleri: Başkanı 4 eyalet belirleyecek

DÜNYA
Sandıktan kaos çıkabilir

Twitter’dan tartışmalı engelleme