Bugün ne pişirsem: Birbirinden lezzetli pratik yemek tarifleri

Mutfağa yeni gönül verenler, yaz mevsiminde bıkmadan usanmadan yiyeceğiniz harika yemeklerle karşınızdayız. Bu lezzetli yemekleri yerken her lokmasında harcadığınız emeğin hakkını verdiğine, leziz yemek tariflerine şahit olacaksınız. İşte birbirinden lezzetli pratik yemek tarifleri...

Fırında kök sebze yemeği.

Bugün ne pişirsem diye düşünmekten kendinizi alıkoyamadığınız bir gününüzdeyseniz işte mis gibi yemeklerle karşınıza geldik. En lezzetli ve için sayfamıza buyurun...

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/09/12/09/resized_ac59e-11381948ecm.jpg

Kavurma tarifi

Kavurma kaç dakikada pişer?

20 dakikada hazırlanan kavurma 3 saatte pişer.

Kavurmanın kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi kolay olan kavurmanın kalorisi 156.

Kavurma yapmanız için harcayacağımız ücret ne kadar?

Kavurma için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 76 lira.

ÖZGÜN
Falafel nasıl yapılır? En güzel falafel tarifi ve malzemeleri

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/09/12/31/resized_868ac-d22b2147ednjw.jpg

Yaz türlüsü tarifi

Yaz türlüsü kaç dakikada pişer?

15 dakikada hazırlanan yaz türlüsü 35 dakikada pişer.

Yaz türlüsünün kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi kolay olan yaz türlüsünün kalorisi 76.

Yaz türlüsü yapmanız için harcayacağımız ücret ne kadar?

Yaz türlüsü için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 8,75 lira.

ÖZGÜN
10 dakikada hazırlanabilir pratik tatlı tarifleri

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/09/12/39/resized_24934-d1472fd0rfm.jpg

Fırında kök sebze tarifi

Malzemeler:

5 Adet taze patates

3 Adet havuç

3 Adet yer elması

1/2 (Yarım) su bardağı bezelye

Yeteri kadar zeytinyağı

Birkaç dal taze biberiye

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar toz karabiber

Yapılışı:

Patatesleri, havuçları ve yer elmalarını iri şekilde doğrayın.

Bezelyeleri ve doğradığınız sebzeleri zeytinyağında biraz soteleyin. Sotelerken biberiyeleri tencereye sıyırın.

Sonra hepsini fırın kabına alıp tuz ve karabiberi ilave edin. Dirilikleri gidene kadar pişirin.

Fırında kök sebze kaç dakikada pişer?

20 dakikada hazırlanan fırında kök sebze 45 dakikada pişer.

Fırında kök sebzenin kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi kolay olan fırında kök sebzenin kalorisi 74.

Fırında kök sebze yapmanız için harcayacağımız ücret ne kadar?

Fırında kök sebze için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 8,25 lira.

ÖZGÜN
10 dakikada hazırlanabilir pratik tatlı tarifleri

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/09/12/47/resized_f086e-ffa97d4fdcld.jpg

Yufkalı çökertme kebabı

Harç malzemeleri

300 Gram sotelik doğranmış kuzu kuşbaşı

1 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kaşığı zeytinyağı

1 Adet kıyılmış kuru soğan

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar toz karabiber

1 Çay kaşığı kırmızı toz biber

Malzemeler

Birkaç yaprak yufka

Yeteri kadar kızartmalık sıvı yağ

Servis malzemeleri

Arzu edilen kadar çırpılmış yoğurt

Arzu edilen miktarda kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Et ve yağları tencereye alın sotelemeye başlayın.

Suyunu çekmesine yakın soğanlarını ekleyin, soğanlar solunca da kalan malzemeleri ekleyin. 1 parmak sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.

Yufkadan eşit üçgenler kesip pipet yardımıyla sarın ve kızgın yağda kızartın.

Servis tabağına alın, üzerine yoğurt gezdirin, etli harcı yayın ve kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Yufka çökertme kebabı kaç dakikada pişer?

20 dakikada hazırlanan yufka çökertme kebabı 30 dakikada pişer.

Yufka çökertme kebabının kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi kolay olan yufka çökertme kebabının kalorisi 190.

Yufka çökertme kebabı yapmanız için harcayacağımız ücret ne kadar?

Yufka çökertme kebabı için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 26 lira.

ÖZGÜN
Patlıcan yemekleri tarifi: Etli ve etsiz patlıcan yemeği nasıl yapılır?