Antalya Kaş 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri sonrası belli oluyor. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitecek ve saat 18.00’de YSK tarafından sandık verileri paylaşılacak. Kaş’ta Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve ATA güncel olarak Yeni Şafak’ta yer alacak. İşte Kaş 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve ittifak seçim sonuçları, partilerin ve ittifakların oy oranları
Antalya Kaş Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
AK Parti Antalya milletvekili adayları
1- Mevlüt Çavuşoğlu
2- Mustafa Köse
3- Tuba Vural Çokal
4- Kemal Çelik
5- Atay Uslu
6- İbrahim Ethem Taş
7- Kuddusi Müftüoğlu
8- İzzettin Sultanyar
9- Tülay Beşkonak Özçay
10- Yusuf Mayıslar
11- Betül Demirok
12- Rüştü Peker
13- Ferah Nur Ünal
14- Özcan Yıldırım
15- Mehmet Uysal
16- Yahya Turgut
17- İbrahim Bayuk
CHP Antalya milletvekili adayları
1. Sururi Corabatur
2. Cavit Arı
3. Aliye Coşar
4. Mustafa Erdem
5. Şereffettin Kılıç (Saadet Partisi)
6. Serap Yazıcı Özbudun (Gelecek Partisi)
7. Murat Özçelik
8. Ercüment Taşdemir
9. Nilüfer Defeci
10. Vahap Tuncer
11. Sibel Gezen
12. Ramiz Atakan
13. Emrah Yurtlak
14. Zehra Milli
15. Hatice Kübra Turan
16. Müge Gezginci Uysal
17. Mehmet Gök
MHP Antalya millettekili adayları
1 ABDURRAHMAN BAŞKAN
2 HİLMİ DURGUN
3 MUSTAFAAKSOY
4 YUSUF KELLELİ
5 FERHAT SARIBEK
6 İLKNUR FİDAN
7 OĞUZHAN ÇELİK
8 YAVUZ ÇAĞLAR
9 SERKAN ÖZTÜRK
10 ALİ ÇETİN
11 HAYATİ PEKER
12 ESMAYE ÖZÖRMENOĞLU
13 İDRİS ÖZCAN
14 AHMET ALİ COŞKUN
15 MEHMET ALİ YALÇIN
16 MUSTAFA DORUATLI
17 KUTLUHAN TOZOĞLU
İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Listesi
UĞUR POYRAZ
AYKUT KAYA
ALİ ADNAN KAYA
AYŞEN KURT
SERKAN TETİK
İLHAMİ OKUDAN
MEHMET BAŞARAN
NESRİN ÜNAL
MUSA ERTUĞAN
MESUT YILMAZ
DURMUŞ KAPLAN
ARİF KOCABIYIK
BAŞAK KARATAŞ
DURMUŞ ALİ ARSLAN
NEŞE TOKER
LEVENT ÖZDEMİR
HATİCE AVCI
Yeniden Refah Partisi Antalya milletvekili aday listesi
ATINÇ KORKMAZ
ALİ KÖKSAL
YUSUF İSLAM ÇELİK
ÜMİT ÖZKURT
HASAN ÇAPUN
FETHİ BAŞUSLU
VELİ DERE
PINAR TOPUZ
BURAK DOĞAN
AHMET HAKAN YUMAKOĞULLARI
OĞUZHAN YILDIRIM
MEHMET BAYRAK
İBRAHİM ÖMER REYHAN
ALİ ARSLAN
TANER TEKİN
KASIM ARSLAN
HESE AK
Oy Nasıl Kullanılır?
Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:
Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.
Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
Cep telefonuyla kabine girmeyin:
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.
Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:
Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.
Pusulaları tek zarfa koyun:
Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.
Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:
Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.
Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?
Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
Kullanılmamış oylar ne olur?
Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.
Geçersiz oylar oylama sonucuna etki eder mi?
Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.
Seçimde kimler oy kullanamaz?
18 yaşı doldurmayan kişiler,
Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz
Antalya'nın batısında yer alan Kaş ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve turizm potansiyeli ile öne çıkan önemli bir ilçedir.
Kaş, antik dönemde Antiphellos adıyla anılan bir şehir olup, Likya Birliği'nin önemli kentlerinden biriydi. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de önemini koruyan Kaş, 20. yüzyılın başlarına kadar önemli bir balıkçılık merkeziydi. Son yıllarda turizmin gelişmesiyle birlikte Kaş, dünya çapında tanınan bir turizm merkezi haline gelmiştir.
Kaş ilçesi, Antalya'nın batısında yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde Burdur ve Denizli, doğusunda Elmalı, güneyinde ise Kalkan ve Demre ilçeleri bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 1.845 km²'dir. Kaş, Akdeniz'in güney kıyısında yer alır ve kıyı şeridi 70 km'dir. İlçenin doğal güzellikleri arasında Saklıkent Kanyonu, Kaputaş Plajı, Patara Plajı ve Kekova yer almaktadır.
2021 yılı verilerine göre Kaş ilçesinin nüfusu 54.574'tür. İlçenin nüfus yoğunluğu ise yaklaşık olarak 30 kişi/km²'dir. İlçe nüfusunun çoğunluğu kırsal alanlarda yaşamaktadır. Kaş, turizm sezonunda nüfusunu daha da arttırmaktadır.