Almanya Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları 2023

Almanya Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları bugün belli oluyor. Yurt dışında 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için oy verme işlemi sona erdi. Almanya'da en fazla Türk seçmenin bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Köln, Essen, Düsseldorf ve Münster başkonsolosluklarında rekor katılımla oy kullanıldı. Almanya 2. tur seçim sonuçları ve Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları yenisafak.com'da.

Almanya seçim sonuçları

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için yurt dışına kayıtlı 1 milyon 763 bin 973 seçmen oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri de sona erdi. Almanya'da vatandaşlar oy kullanma işlemini tamamladı. 28 Mayıs'ta ise Almanya seçim sonuçları belli olacak. Gözler seçim sonuçlarına çevrildi.

2023 Almanya Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2. Tur Oy Oranları

Türkiye’de 28 Mayıs 2023 Pazar günü 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre açılan İstanbul sandık sonuçları ve oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasında harita üzerinden güncellenecek.

ALMANYA 2. TUR 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Yurt dışında Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde oy verme işlemi hafta sonu yoğun katılımla devam etti.

Almanya'da en fazla Türk seçmenin bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Köln, Essen, Düsseldorf ve Münster başkonsolosluklarında rekor katılımla oy kullanıldı.

Essen kentindeki başkonsoloslukta hafta sonu nedeniyle oy kullanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

ALMANYA'DA KAÇ SEÇMEN VAR?

Almanya'da 1 milyon 501 bin 152 var.

ALMANYA'DA 2018 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran seçim sonuçlarına göre toplam oyların yüzde 52,38’ini alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da oyların çoğunluğunu alarak ilk sırada yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan % 64,8
Muharrem İnce % 21,9
Selahattin Demirtaş % 10

ÖZGÜN
Almanya Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları 2023