Akşam namazı saat kaçta? Akşam namazı vakti ne zaman?

Akşam namazı ezanı saat kaçta okunuyor, akşam namazı vakti ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde. Halk arasında üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayını içerisinden bulunan ilk kandil Regaip gecesi bu akşam kutlanacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir ve il il akşam namazı saat kaçta? İşte ayrıntılar…

Haber Merkezi Diğer
Akşam namazı ezanı saat kaçta okunuyor, akşam namazı vakti ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde.

Akşam namazı ezanı saat kaçta okunuyor, akşam namazı vakti ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde. Mübarek Ramazan ayı öncesindeki Recep ve Şaban ayı içerisinde Regaip, Berat ve Miraç kandilleri kutlanıyor. Bu gecelerde Müslümanlar camilere akın ediyor. Osmanlı döneminden bu yana kutlana gelen kandil geceleri günümüzde de kutlanmaya devam ediyor. Peki Akşam namazı saat kaçta, akşam ezanı vakti ne zaman? İşte ayrıntılar…

AKŞAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da akşam namazı ezanı 19:24; Ankara'da 19:09; İzmir'de 19:31'de okunuyor.

İL İL AKŞAM NAMAZI VAKTİ

İL İL AKŞAM EZANI SAATİ

AKŞAM NAMAZI NE ZAMANA KADAR KILINIR?

Akşam namazının vakti; güneşin batması ile başlayıp, Ebû Hanîfe’ye göre güneşin batışından sonra ufukta kalan aydınlık kayboluncaya kadar devam eder. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Akşam namazı vaktinin başlangıcı güneşin batışı, sonu da ufkun kayboluşudur” (Tirmizî, Salât, 2; 282) buyurmuştur. Bir rivayette de Hz. Peygamber (s.a.s.), yatsı namazını şafağın kaybolmasından sonra kılmıştır (Darekutnî, I, 496).Rivayetlerdeki ‘şafak’ veya ‘ufuk’ kelimeleri İmam Ebû Hanîfe’ye göre, kırmızılıktan sonraki beyazlıktır. Ayrıca Ebû Hanîfe bu konuda delil olarak, “Akşam namazı vaktinin sonu ufkun karardığı vakittir” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, XI, 570; bkz. Ebû Dâvûd, Salât, 2; Taberânî, Mu’cemü’l-Kebir, XXVII, 160) hadisine dayanmıştır.İmam Ebû Yûsuf ve İmam Muhammed’le birlikte diğer mezheplere göre ise akşam namazının son vakti, güneşin batışından sonraki kızıllık gidinceye kadar devam eder. Zira hadisteki şafak güneşin batışından sonraki kızıllıktır. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), şafak kızıllıktır. O kaybolunca namaz vacip olur.” (Dârekutnî, es-Sünen, I, 506; bkz. Muvatta, Vukûtu’s-Salât, 23; Zeylaî, Nasbu’r-râye, I, 233) buyurmuştur.

Akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?