Yeni Tokat Valisi Abdullah Köklü kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararına göre, Tokat Valiliği'ne Abdullah Köklü getirildi. Peki Abdullah Köklü kimdir? Yeni Tokat Valisi Abdullah Köklü nereli, hangi görevlerde bulundu?

Abdullah Köklü kimdir?

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararıyla Tokat Valiliği'ne Abdullah Köklü atandı. Peki Abdullah Köklü kimdir? Tokat Valisi Abdullah Köklü memleketi neresi, hangi görevlerde bulundu?

Abdullah Köklü kimdir?

Bilecik- Bozüyük doğumlu olan Abdullah Köklü aslen Ankara – Nallıhanlıdır İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli, ortaöğrenimini ise İstanbul illerinde tamamladı.2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Vilayet stajını Kocaeli Valiliğinde, Teftiş stajını Rize'de, Kaymakam Refikliği stajını ise Sakarya-Akyazı'da tamamladı.

Daha sonra sırasıyla Bursa ili Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere bir yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesine gönderildi. Yurda döndükten sonra Ankara 'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

Öğretmen Yasemin Hanım ile evli olan Abdullah Köklü iki çocuk babasıdır.

ÖZGÜN
Doğan Kalafat kimdir?

ÖZGÜN
Murat Zorluoğlu kimdir?

ÖZGÜN
Mahmut Arıkan kimdir?

ÖZGÜN
Koray Aydın kimdir?