|

Kamu bankaları lobinin içinde

Türkiye’yi yüksek faiz belasından kurtaracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarını uyardı: Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunun aksini yapmaya kalkanlar karşılarında beni bulurlar. Bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 09:16 - 1/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarını faiz konusunda sert biçimde uyardı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarını faiz konusunda sert biçimde uyardı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Pendik ve Ümraniye ilçe kongrelerine katılarak gündeme ilişkin sert mesajlar verdi. Erdoğan’ın en çarpıcı mesajı yüksek faiz oranları konusunda oldu. Türkiye’nin 7,4’lük büyüme oranı ile G20 ülkeleri arasında da bir numara olduğunu hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti:

FAİZDEN KURTARACAĞIZ

“Ama çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor. ‘Ekonomi şöyle, ekonomi böyle’, filan falan. ‘Dikkatli olmamız lazım.’ Tabii dikkatli olacaksın ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın. Sen kalkar da faizli bir ekonomiyle ülkeyi yönetmeye devam edersen, işte o dikkatsiz araba sürmeye benzer. Bir defa bu faiz belasından Türkiye’yi faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan da kurtaracağız.

ENFLASYONUN ANASI FAİZ

Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulurlar. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz, zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım ve bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir.

BU İŞİ ÇÖZMEMİZ LAZIM

Bu işi çözmemiz lazım ve çözeceğiz, er geç çözeceğiz. Çünkü bizim aldığımız bu noktadaki eğitim budur. Biz Corç’un ağzına bakarak hareket edemeyiz, Hans’ın ağzına bakarak hareket edemeyiz. Eğer onların ağzıyla hareket etseydik, 15 yıl önceki Türkiye ne ise bugün de o olurdu. Biz onların ağzına bakmadık.”

KİMDEN TALİMAT ALDIN

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Kosova’da yaptığı operasyona da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MİT bunların (FETÖ) Balkanlardaki en üst düzey yöneticilerini paketledi. Ama üzüntüm var. Kosova’nın Başbakanı tuttu, istihbaratın başındaki kişiyle içişleri bakanını görevden aldı. Şimdi soruyorum: ey Kosova’nın Başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın?” dedi. Erdoğan şunları kaydetti:

HALK HESAP SORAR

“O Kosova’yı ikinci sırada tanıyan bir ülkeyiz biz. Kosova’yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan bu adamları, sen koynunda nasıl beslersin?! Bunun hesabını sen de vereceksin!.. Benim Kosovalı kardeşlerim senin gibi başbakana da prim vermez. Benim Kosovalı kardeşlerim, tanıdığım bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır; ben bunu da biliyorum.”

PENSİLVANYA’DAKİ TELAŞTA

Pensilvanya’ya kaçan da telaşta. ‘Akıbetim ne olacak?’ diyor. Kosova’dakilerin akıbeti ne olduysa, senin de o olacak! Sen yine beddua seanslarına çık, beddua seanslarından uzun adama salla yolla. Benim Allah’ım var, senin neyin var bilemem. Biz bu milletin dualarıyla ayaktayız.


Vurguna ışık tuttuk

Türk ekonomisinin sırtında ağır bir kambura dönüşen ‘yüksek faiz’ oranlarını günler süren dosyalarla gündeme taşımıştık.

Yeni Şafak’ın 12 Şubat tarihli sayısında ise kamu bankalarının faiz oranlarının yüzde 20’lerin üzerine çıkmasında önemli bir rol oynadığını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verileriyle gözler önüne sermiştik. Kamu bankalarının faizden gelen kazancının 2016 yılında bütün özel bankaları geride bıraktığını dile getirmiştik.

  • Müdahale etmeyecek misiniz
  • İsrail yönetimini insanlık dışı saldırısından dolaya şiddetle kınadığını belirten Erdoğan, “İsrail’in şu anda Gazze’de yaptığı katliam için kayda değer bir itiraz dile getirdiklerini duydunuz mu? Neredeler? Ben dün (önceki) akşam Sayın Trump’a da söyledim; ‘Bunlara müdahale etmeyecek misiniz?’ dedim. Kimse bunları görmüyor. Gazze’de kendi topraklarında gösteri yapan insanların üzerine ağır silahlarla saldıran İsrail’e söz söyleyemeyenlerin gözlerini bize dikmeleri, samimiyetsizliklerinin en büyük delilidir” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Banka
#Faiz
6 yıl önce