|

Afrin’e bahar geldi

Mehmetçik ve ÖSO’nun 3 bin 820 teröristi imha ederek huzura kavuşturduğu Afrin’de hayat normale dönüyor. Teröristlerden arındırılan ilçede sokaklar yeniden canlanmaya başlarken, ilçe merkezinde açılan işyeri sayısı da arttı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 01:33 - 1/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de hayat normale döndü
TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de hayat normale döndü

Seyyar satıcıların da cadde ve sokaklarda görüldüğü ilçe merkezinde biriken çöplerin toplanmasına, sokakların temizlenmesine başlandı. İlçede halka yönelik başlatılan yardım seferberliği de devam ediyor. Kızılay başta olmak insani yardım kuruluşlarınca çeşitli yardımlar yapılıyor. Kızılay tarafından ilçe meydanında kurulan mobil mutfakla her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor, gıda kolileri ilçe merkezi ve köylerde dağıtılıyor. Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik Mehmetçik’in devriye görevi de devam ediyor.


30 TIR YOLA ÇIKIYOR

Afrin bölgesine yönelik olarak büyük bir insani yardım konvoyu hazırlandığını, Doğu Guta’dan gelenlerin de olduğu bölgeye yardım için yakında yola çıkacak konvoyun en az 30 TIR’dan oluşacağını kaydetti. “Şu an sayı net olmamakla birlikte 30 tır kadar olacağını tahmin ediyoruz. Biz, bu sayıyı artırmaya ve bölgelere dağıtımıyla ilgili sahada planlamalar yapmaya çalışıyoruz” diyen Kınık, şimdiye dek AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı, İHH ve Yeryüzü Doktorları gibi pek çok sivil toplum kuruluşuyla beraber sürekli insani yardım desteği sağladıklarını ve bu yolla Afrin’de 40 bin kişiye ulaşıldığını bildirdi. PKK’lıların zarar verdiği Meydanki Barajı’nda DSİ yetkililerinin onarım çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Kınık, “Devlet Su İşleri yetkilileri gerekli tespitleri yaptılar. Çok hızlı bunların onarılması sağlanacak. Şehre içme suyu verilecek” diye konuştu.


Yemek yarıda kaldı

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’nın yayınladığı bir görüntü, teröristlerin güvenlik güçleri karşısında yaşadığı paniği gözler önüne serdi. Görüntülerde Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta sığınakların bulunduğu bölgede teröristlerin, Mehmetçiği görünce yemek hazırlıklarını yarıda bırakıp kaçtıkları görülüyor. Bölgede 10 Mart’tan buyana imha edilen sığınak-barınak sayısı yaklaşık 70 oldu.


Yerinde denetim

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yurtiçinde terör operasyonlarının sürdüğü Elazığ-Tunceli hattında görev yapan birlikleri denetledi. Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile ilk olarak Elazığ’a gelen Akar, buradaki birliklerde yaptığı denetimler sonrası Tunceli’ye geçti. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nı ziyaret eden Akar, burada Tuğgeneral Vedat Çolak’tan bilgi aldı.

#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce