|

Bu yetkiyi sana kim verdi

Başbakan Binali Yıldırım, “Bizim için Suriye’de halka zulmeden bütün örgütler aynı kefededir. Macron terör örgütleri arasında hakemlik yapmak istiyorsa buyursun yapsın, Türkiye’nin teröristlerle bir işi olmaz. Sana bu görevi, bu yetkiyi kim verdi?” diye tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2018 Pazar
Güncelleme: 02:00 - 1/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin açılışı ile partisinin Ödemiş ve Tire 6. Olağan İlçe kongrelerinde konuştu. Türkiye ile PKK/PYD arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yüklenen Yıldırım, “Avrupa değerlerinin kalbi kabul edilen Fransa, teröristlere kucak açıyor. slam düşmanlığı ile Türk düşmanlığı ile kin ve nefretlerini gizlemiyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, neymiş efendim Fransa olarak terör örgütleri ile Türkiye’nin arasını bulacakmış. Sana bu görevi, bu yetkiyi kim verdi? Senin ne haddine ey Macron?" dedi.

GEÇMİŞTEN İBRET ALMADINIZ MI?

Yıldırım, "Sen nasıl Türkiye ile terör örgütlerinin arasını bulmaya çalışırsın? Bir NATO ülkesine karşı teröristleri nasıl savunursun? Türkiye teröristlerle müzakere etmez, el sıkışmaz; onların kökünü kazır. Bu Fransa bir de NATO üyesi. Eğer Türkiye’yi anlamakta zorlanıyorsanız ey Fransa, geçmişten de ibret almadınız mı? Cezayir’e yaşattığınız acıları Suriye’nin mazlum insanları da mı yaşasın istiyorsunuz? Bu nasıl iş? Macron terör örgütleri arasında hakemlik yapmak istiyorsa buyursun yapsın, Türkiye’nin teröristlerle hiçbir işi olmaz” ifadelerini kullandı.

ATİNA’YA 9 EYLÜL’Ü HATIRLATTI

Türkiye’nin, Avrupa’nın bir parçası olduğunu, AB üyeliği hedefinin de devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Türkiye’nin özellikle sınırları ötesinde gerçekleştirdiği terörle mücadelesini sulandırmaya çalışanlara sesleniyorum; Ege ve Kıbrıs’ta boş hayaller peşinde koşmayın. Daha önce Ege için, Kıbrıs için boş hayaller kuranların akıbetini tarih kitapları yazıyor. Türkiye, ihtiraslı dış politikalar güdenlerin kışkırtmalarına ‘eyvallah’ diyecek pabuç bırakacak bir ülke değil. Akdeniz, Ege suları üzerinde egemenlik hakkımızı ihlal eden çevrelere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ege sularında korsan hayatlar kuranlar 9 Eylül 1922 tarihini akıllarından çıkarmasınlar” diye konuştu.

  • Tetanoz ve difteri aşısını Türkiye’de üreteceğiz
  • Önceliklerinin hep insan olduğunu ifade eden Yıldırım, “Devletin görevi vatandaşa en iyi sağlık hizmetini vermektir. Sağlık alanında çok önemli değişiklik ve dönüşüm yaşadık. 16 yıl önce 18 bin olan yatak sayısını 108 bine çıkardık. 481 olan acil servis sayısını 2 bin 137’ye, 600 olan ambulans sayısını 4 bin 921’e çıkardık. İşte hizmetin adı bu. Artık vatandaş hastaneye gitmeden randevu alabiliyor. Avrupa’nın tamamından fazla 6. seviye dijital sağlık hizmeti veriyoruz” dedi.

TIBBİ CİHAZ VE YERLİ İLAÇ HAMLESİ

Bebekler ve çocuklar için dünyada ilk kez karekod destekli aşı takip sistemini hayata geçirdiklerini hatırlatan Yıldırım, “Artık Ödemiş’te çekilen bir tıbbi görüntü ülkenin her yanında görüntülenebiliyor. Tetanoz ve difteri aşısını 2019’da Türkiye’de üreteceğiz. Tüketilen her kutu ilacın yüzde 80’ini kendimiz üretiyoruz. Tıbbi görüntüleme cihazı üretimi ile, ilaç üretimi ile birlikte yerli sanayimize 6 milyar 900 milyon katkı sağlamış olacağız. İlaç sanayimiz ve diğer teknoloji ürünleriyle global güç haline geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

HASTANELER 5 YILDIZLI OTEL GİBİ

Başbakan Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise, “Eskiden hastaneler koğuş sistemiydi. Yataklar, mekanlar sorunluydu. İlaç bulmak mümkün değildi. Şimdi 5 yıldızlı otel gibi hastaneler yaptık, yapıyoruz. Şehirlerimizde fevkalade güzel hastaneler bir bir açılıyor” dedi. Bakan Demircan, İzmir’de sadece sağlık alanında 4,5 milyar yatırım yapıldığını hatırlattı.


Küçük düşünmek İzmir’e yakışmaz

Türkiye’nin bütün hain girişimlere rağmen yükselmeye, büyümeye devam ettiğini, Türkiye’nin yüzde 7,4’lük büyüme oranıyla dünyanın en fazla büyüyen ülkesi olduğuna işaret eden Yıldırım, Türkiye’ye de yakışan bu olduğunu söyledi. Yıldırım, Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren İzmir’e küçük düşünmenin yakışmayacağını dile getirerek, AK Parti döneminde İzmir’e 45 milyar liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

OSMANLI’DAN BU YANA EL DEĞMEMİŞTİ

Ödemiş’in yatırımlardan payını aldığını aktaran Yıldırım, 92 kilometrelik Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunun tamamlanacağını, Osmanlı’dan bu yana el değmemiş demiryolu hattının da yenilendiğine işaret etti. Yıldırım, “Tarım Kredi Kooperatif yem katkı maddeleri üretimi için Ödemiş’i seçti, fabrika kuruyor. Yüz milyon lira, Türkiye’nin ithal ettiği yem katkı maddeleri artık yerli imal edilecek. Böylece Menderes Ovası’ndaki çiftçi kardeşlerimizin ürettiği hububatı buradan satın alacak. 100 kardeşimize iş sağlanacak” dedi.

BİR MÜJDE DE TİRE’YE

Yıldırım, “Bu yem fabrikasından bir tane de Tire’ye yapıyoruz. Ayrıca Ödemiş ve Tire’de süt fabrikası da kurulacak.

  • Ödemiş 300 yataklı hastaneye kavuştu
  • Başbakan Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı. Yıldırım, “Açacağımız hastane 32 bin metrekare alana sahip. Muhteşem bir hastane oldu. Ödemiş’in önceki hastanesinden tam üç kat büyük. Hayırlı uğurlu olsun. Hastane 52 milyona mal oldu. Helal olsun. Yeni hizmet binası ile yatak sayısı da toplam 300 yatağa sahip. Yeni hastanede Ege Bölgesi’nde bir ilki de gerçekleştiriyoruz. Suda doğum merkezini de bu hastanede kurduk” dedi.
#Binali Yıldırım
#Fransa
#Macron
6 yıl önce