|

Provokatörler iş başında

FETÖ ve PKKlı hesaplar cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi provokasyon peşinde. Sosyal medya üzerinden kardeşlik ruhunu hedef alan paylaşımları devreye sokan hainler, 15 Temmuz direnişini dahi provokasyona malzeme yapmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:24 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İzzet Aşkar
İzzet Aşkar

24 Haziran’da yapılacak seçimlere sayılı günler kala FETÖ ve PKKlı hesaplar, provokasyon peşinde. Özelikle sosyal medya üzerinden yapılan kara propaganda ile halkın sinir uçlarına dokunulmak isteniyor.

Toplumu en can alıcı yerinden hedef almak isteyen Türkiye düşmanları, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı sahte bir 15 Temmuz belgesini servis etti. Sözde çok gizli ibareli belgede, 15 Temmuz darbe girişiminde faal rol alan Gökhan Şahin Sönmezateş, Mehmet Dişli, Muzaffer Düzenli gibi darbeci generaller ve Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi FETÖ imamlarına darbe yapılması için bizzat Erdoğan tarafından görev verildiği öne sürüldü.

O HAİN YAKALANDI

Ayrıca imamların görevlerini tamamladıktan sonra usulen yargılanacağı ve yurt dışına kaçırılacağı, bu işlemlerin devlet fonundan destekleneceği öne sürüldü. Sözkonusu belgeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu montajı/sahtekarlığı yaparak 15 Temmuz günü vatan, millet sevdasıyla kurtuluş mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızı aşağılayan İzzet Aşkar isimli şahıs yakalanarak adli işlemler başlatılmıştır” diyerek sert bir biçimde yalanladı.


BOMBALI SALDIRILAR ENGELLENDİ

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütü DHKP-C’nin 24 Haziran seçimleri öncesi bombalı saldırı yapacağı bilgisine ulaşarak, 7 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Örgütün ‘güvenli ev’ olarak adlandırdığı adreslerde, silah, mühimmat ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Terör örgütünün seçim öncesinde seçim büroları başta olmak üzere kritik noktalara silahlı ve bombalı eylem yapmayı planladığı öğrenildi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de esnaf gezisi yapan AK Parti milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız PKK destekçilerinin saldırısına uğramış, hain saldırıda ağabeyi Mehmet Şan Yıldız’ı kaybetmişti. Sözkonusu olayla ilgili PKK destekçisi hesaplar derhal devreye girerek, PKK destekçilerinin hastanede AK Partililer tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Olayı daha da ileri götüren terör destekçileri, PKKlı esnafın kafasına oksijen tüpüyle vurularak hastanede öldürüldüğünü, hastane kameralarının tahrip edildiğini iddia etti.

#Gökhan Şahin Sönmezateş
#Mehmet Dişli
#Muzaffer Düzenli
6 yıl önce