|

13’ünde harekete geçmiş!

Darbeci Semih Terzi’nin son mesajları ortaya çıktı. 13 Temmuz’da eşi Nazire Terzi’ye, “Nursel Hanım’ı (Zekai Aksakallı’nın eşi) ara, annemin hasta olduğunu söyle ve Ankara’ya gelmemi iste” mesajını gönderen Terzi, 15 Temmuz’da izin alıp yola çıktıktan sonra darbeye katıldı, TSK içindeki hainlere emirler yağdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Darbeci Semih Terzi
Darbeci Semih Terzi

15 Temmiz’da Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isterken şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulup öldürülen darbeci general Semih Terzi’nin kalkışmayı organize ettiği telefon mesajları ortaya çıktı. Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın dosyasında darbeciler tarafından hazırlanan sözde atama listesinde Özel Kuvvetler Komutanlığına atanan cuntacı general Terzi’nin telefon mesajlarına yer verildi.

EŞİ, TERZİ İÇİN İZİN İSTEMİŞ

Aralarında eski ÖKK Harekat Şube Müdürü kurmay albay Ümit Bak’ın da bulunduğu 18 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararında yer alan bilgiye göre Silopi’de bulunan Terzi, Ankara’ya meşru bir amaç için geldiği izlenimi oluşturmak için 13 Temmuz’da eşi Nazire Terzi’ye, “Nursel Hanım’ı (Zekai Aksakallı’nın eşi) ara, annemin hasta olduğunu söyle ve Ankara’ya gelmemi iste” mesajını gönderdi.

YOLA ÇIKTI, DARBEYİ YÖNETTİ

15 Temmuz 2016’da Ankara’ya gelmek için izin alan Terzi, aynı gün 16. tabur komutanı Volkan Yaman ve 12. tabur komutanı Fatih Şahin’e “Yeni göreviniz hayırlı olsun, görevlere her zaman hazırlıklı olun” talimatı verdi. Akşam saatlerinde darbe kapsamında ÖKK’yı devralmak için helikopterle Silopi’den hareket eden Semih Terzi, bu aşamadan itibaren sıkı bir mesaj trafiğiyle kalkışmanın seyri hakkında bilgi almış, emrindeki darbecilere talimatlar yağdırmıştı.

#FETÖ
#Semih Terzi
6 yıl önce