|

Listelerde renkli isimler

24 Haziran seçimi için siyasi partilerin YSK’ya sunduğu listelerindeki bazı adayların isimleri de dikkati çekiyor. Bu adaylar seçilirse Meclis katip üyelerini de zor dakikalar bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:41 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Vehbi Koç - Cem Karaca
Vehbi Koç - Cem Karaca

MHP’nin listesinde Avvat Ay, Faraç Çelebi, Çığır Dolu Zorlu, Embiya Cevahir, Sebil Bıyıklı, Mütalip Akcı, Şafii Koyun gibi isimler bulunurken; AK Parti listelerinde ise Kurtcan Çelebi, Fetani Battal, Derya Bakbak, Enes Kaşkaş, Türk İslam Karakoç, Zemzem Açanal, Rizgin Birlik gibi isimler Meclis’e girmek için yarışacak. CHP’de ise Hacer Foggo, Mahfuz Yetüt, Şahanım Meter dikkat çeken isimler arasında.

Kimi adayların isimleri de listeleri uzunluğu ile doldurdu. AK Parti listelerinde Muhammed Ahmet Mahsun Melikoğlu, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Fatih Reya Yavuzer Kam gibi isimler yer alırken; CHP listelerinde Saliha Sera Kadıgül Sütlü, Adile Merve Altınbaş Yılmaz ve MHP listelerinde Eren Can Şah Günay isimleri dikkat çekti.

Bazı adayların ünlülerle olan isim benzerlikleri de listelere renk katıyor. AK Parti’de Trabzon’dan yarışan Vehbi Koç ile Tekirdağ’dan aday gösterilen Cem Karaca bunlardan bazılar.

  • 74 bağımsız yarışacak
  • 24 Haziran'daki milletvekilliği seçiminde 32 ilde 74 isim, bağımsız milletvekili adayı olarak seçime girecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı seçim takvimi uyarınca siyasi partilerle birlikte bağımsız adayların başvuru süresi de dün tamamlandı. Buna göre, 76 isim, bağımsız aday olmak üzere il seçim kurullarına başvuruda bulundu. Bu isimlerden 2'si adaylıktan istifa etti. 32 ilden toplam 74 aday, bağımsız milletvekilliği için seçime girecek. En fazla bağımsız aday İstanbul, Diyarbakır ve Ankara'da bulunuyor. İstanbul'da 10, Diyarbakır'da 8, Ankara'da 7 isim bağımsız milletvekili adayı olarak oy pusulalarında yerini alacak. HÜDA PAR Genel Başkanlığından istifa eden Zekeriya Yapıcıoğlu da Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak seçime girecek. Bu arada, bağımsız adaylar arasında işçi ve emeklilerin yanı sıra mesleğini çiftçi, hamal, işsiz, öğrenci olarak beyan eden isimler de bulunuyor.
#Vehbi Koç
#Cem Karaca
6 yıl önce