|

Kandil’de elebaşlarını vurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün duyurduğu müjdenin detaylarını dün canlı yayında açıkladı: 20 uçakla Kandil’de 10 önemli hedefi vurduk. Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli, bunların toplantı alanlarını vurduk. Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin. Ölenler arasında bazı örgüt elebaşlarının da bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bunların kimliklerini tespit etmek için istihbarat birimlerinin çalıştığını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün haberini verdiği müjdenin dün detaylarını açıkladı. Kandil’de PKK’lıların toplanma alanının F-16’lar tarafından vurulduğunu söyleyen Erdoğan, ölenler arasında bazı örgüt elebaşlarının da bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'e yönelik son operasyonlarda bölücü terör örgütünün toplantı alanının vurulduğunu açıkladı. “Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin” diyen Erdoğan, toplam 20 uçakla 10 ayrı hedefin imha edildiğini kaydetti.

Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine yönelik operasyonların devam ettiğini hatırlatan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Şu anda biz, Kandil'in üzerinden biz ısrarla duruyoruz. Orada da ilk adım biz 20 uçakla orada 10 önemli hedefi vurduk. Bunlar cephanelik filan. Bu yeni çalışmalarda yeni bilgilere ulaştık. Yeni bilgilerle beraberde tekrar operasyonlarımızın yaptık. Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli, bunların toplantı alanlarını vurduk.

VURULDUKLARI KESİN

Şimdi onların henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin. Bunu ilk defa sizinle paylaşıyorum. Belki bu akşam Silahlı Kuvvetlerin sitelerinde de yayınlanabilir. İçlerinde ciddi isimlerin olmasını büyük ihtimal olarak görüyoruz.

MÜNBİÇ'TE PAZARLIK YOK

Öyle bir (konsey) toplantı. Buradan gelmek istediğimiz şey şu, bunların bizim için kimlikleri de önemli tabii. Şu anda biz adım adım bu işin üzerine gidiyoruz. Sincar bizim için neden önemli? Çünkü Sincar bizim için ikinci bir Kandil'dir. Onun için biz Sincar'da da böyle bir şeyi tespit ettiğimiz anda, gereğini yapacağız. Burada MİT'in yoğun bölgeyle ilgili çalışmaları devam ediyor. (Türkiye’ye 'Münbiç'i al Fırat'ın doğusunu bırak teklifi yapıldı' iddiaları) Münbiç'in böyle bir pazarlığı kesinlikle olmamıştır, bunların hepsi iftiradır. Biz bu tür konularda bir defa öyle kolay kolay pazarlığa oturmayız. Kim adına neyin pazarlığını yapıyoruz?

TERÖRLE SORUNLARI YOK

(Muhalefet partileri) Onlara şunu sormak lazım, sizin terörle mücadele adına yaptığınız bir şey var mı? Daha ne konuşuyorsunuz? Sizin terör diye bir sorununuz yok bir defa ama AK Parti'nin 'terör' diye bir sorunu var.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kandil
6 yıl önce