|

Bizi silahlarla beklemişler

Suruç’taki hain saldırıda ağabeyi öldürülen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yaşananları anlattı. Yıldız, “Dükkanın içinde kasada duran silahlıymış, kapıda duran silahlıymış. Belli ki beklemişler, nasıl bir organizasyon şeması varsa ortaya çıkacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:28 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
​AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız
​AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız taziyeleri kabul ettiği ilçede saldırı anını anlattı. Saldırının gerçekleştirildiği mağazaya “Hayırlı bayramlar, bayramınız kutlu olsun” diyerek girdiklerini anlatan Yıldız,”İlçe başkanım, ben ve fotoğraf çekmek için bir yeğenim içeri girdi. ‘İyi bayramlar.’ deyince durdu, bize baktı ve ‘Ne işiniz var burada, bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musunuz?’ dedi. Biraz sinkaflı konuştu. Biz dışarı çıkarken ağabeyimin oğluna biri sopa ile vurdu. Vurduktan sonra biz ‘Bir şey olmaz.’ dedik ve çıkmaya devam ettik. Dışarıda bekleyen ağabeylerim falan da vardı. Onlar da ‘Bir şey olmaz çıkalım.’ dediler. Dükkanın içinde kasada duran silahlıymış, kapıda duran silahlıymış. O içerideki kişi geliyor kapıdan ağabeyimi sırtından vuruyor, göğsünden vuruyor, 3 defa vuruyor, saldırıyor. Tabii ben o sırada çıkıyordum. Bir ağabeyimin kalbinden silah mermisi giriyor. Diğer ağabeylerim yaralı, bir ağabeyimin oğlu da yaralı yoğun bakımda” diye konuştu.

TESADÜF OLAMAZ

Konfeksiyon dükkanında 3 kişinin silahlı olmasına dikkati çeken Yıldız, “Konfeksiyon dükkanında 3 kişinin silahlı bulunması hayatın olağan akışına aykırı bir durum. Bir kuyumcu ya da döviz dükkanı değil olsa belki bir silah bulundurabilir. 3 silah bulunması hemen benim ağabeylerimi kalabalıkta tanıması ve seçmesi tesadüfü olması zor olan bir şey.

HESABINI SORACAĞIZ

Geçen bayram sabahı suikast girişimde bulunanlar bombalarla yakalandılar. Bu da bayram arifesi oldu. Bağlantısı var mı yok mu onu bilemiyoruz, devlet araştıracak. Yaşadığımız şeyler anormal şeyler. Belli ki beklemişler, nasıl bir organizasyon şeması varsa ortaya çıkacak zamanla” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın bu hafta Suruç ilçesinde temaslarda bulunduğunu hatırlatan Yıldız şöyle konuştu: “Biz insanları kazanmaya çalışırız, yani şaşırtıcı bir durum. Bundan 4-5 gün önce Pervin Buldan Suruç’a geldi, öyle çok şiddetli konuşuyordu. Bir tane milletvekili adayı da ‘Biz İbrahim Halil Yıldız’dan hesabını soracağız.’ diye bağırıyordu.”

#Pervin Buldan
#Suruç
#İbrahim Halil Yıldız
6 yıl önce