|

AK Parti ve MHP'den aday adaylığı açıklaması

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Aday adaylığı başvuruları 81 il ve genel merkezimizde başladı" dedi. MHP'den yapılan açıklamada da aday adaylık başvurularının 26 Nisan 2018 Perşembe günü başlayacağı duyuruldu.

Yeni Şafak
14:05 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:13 - 25/04/2018 Çarşamba
IHA
Arşiv
Arşiv

Aday adaylığı başvurularının yapıldığı salonda açıklama yapan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, ilklerin yaşanacağı bir seçim sürecine girildiğini vurgulayarak, "Aday adaylığı başvuruları 81 il ve genel merkezinizde başladı. Prensip kararları, ülke kararları alındı. Tüm illerde seçim koordinasyon merkezleri kuruldu. Seçim koordinasyon merkezleri başkanları illerde ve ilçelerde belirlendi. Bir kısımları hala çatıda, tavanda, bacada gezerken bizim cumhurbaşkanı adayımız belli" ifadelerini kullandı.


24 Haziran erken seçimleri için AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuruları dün başlamıştı. Bugün de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler başvurularını yapmak için genel merkeze gelmeye başladı.

MHP başvuru tarihlerini açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, 24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları hakkında duyuru metni yayınladı. Yıldız, yaptığı duyuruda, "24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.00’da başlayıp, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 17.00’de sona erecektir. Aday adaylarının bu tarihler arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul birimine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

#AK Parti
#MHP
6 yıl önce