|

İstanbul'da okullar tatil mi son dakika? 20 Kasım 2023 İstanbul'da okullar tatil olacak mı? MEB ve Valilik açıklamaları...

"İstanbul'da okullar tatil mi son dakika?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Ülkemizde etkisini gösteren fırtına ve kar yağışı sonrasında okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Veliler ve öğrenciler konu hakkında gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. İşte konu hakkında detaylar...

18:04 - 19/11/2023 dimanche
Güncelleme: 18:35 - 19/11/2023 dimanche
Yeni Şafak
İstanbul okullar tatil mi
İstanbul okullar tatil mi

"İstanbul'da okullar tatil mi son dakika? 20 Kasım 2023 İstanbul'da okullar tatil olacak mı?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok ilde yağış konusunda uyarılar geldi. Öğrenciler ve veliler konu hakkında gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. İşte konu hakkında son açıklamalar...

VALİLİK AÇIKLADI: İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?


İstanbul Valiliği tarafından ilk tatil açıklaması İstanbul'un Şile ilçesi için geldi. Valilikten yapılan açıklamada Şile'de eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.


İSTANBUL VALİLİĞİ TATİL AÇIKLAMASI


İstanbul Valiliği: İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi'ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır.

Diğer ilçelerde eğitime kaldığı yerden devam edilecek.




METEOROLOJİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü dünden beri yoğun yağışlara ve fırtınaya karşı vatandaşları uyarmıştı. Sel, yıldıırm, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara dikkat edilmesi yönünde uyarılar geldi.


MGM, vatandaşların hava koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için dikkatli olmalarını ve gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını belirtti.


İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR NE ZAMAN BİTECEK?


İstanbul'da dün yağan kar yağışının bugün yerini yağmura bırakması bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da olumsuz hava koşullarının Pazar(bugün) akşamı etkisini azaltarak son bulması bekleniyor.


Salı günü güneşli bir havaya uyanacak olan İstanbullular, Çarşamba gününden itibaren yine yağışlarla karşı karşıya kalacak.




ŞİLE'DE DERE TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ


Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Derenin kenarında bulunan birçok iş yeri sular altında kaldı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi birçok eşya suyla birlikte dışarı sürüklendi. Bazı araçlar da hasar oluştu.


Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile molozlar da suyla etrafa taşındı. Bölgede, birçok iş yeri ve butik otelleri su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.


Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri devrilen ağaçları kaldırmak için çalışma yürütüyor.


Yağışın etkisiyle Balıbey Mahallesi, merkez ve rıhtım bölgesinde de ağaçlar devrilirken aydınlatma direği de yola düştü. İlçe merkezinde rögarlar taşarken yollarda göllenme ve su birikintileri oluştu.


Kumbaba Mahallesi'nde de su baskınları yaşandı, sahil kesiminde yüksek dalgalar oluştuğu gözlendi.

#İstanbul
#okul
#tatil
#MEB
#valilik
#20 kasım
#okullar tatil mi
il y a 5 mois