|

Sözün anlamını bilmekle yükümlüyüz

Yedi İklim Dergisi tarafından düzenlenen “Şiirle Bir Gün” etkinliğinde konuşan yayın yönetmeni Ali Haydar Haksal, “Sözün anlamını ve değerini bilmekle yükümlüyüz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ali Haydar Haksal
Ali Haydar Haksal

Yedi İklim Dergisi tarafından Üsküdar Belediyesi’nin katkısıyla Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Şiirle Bir Gün” etkinliği düzenlendi. Derginin yayın yönetmeni Ali Haydar Haksal, 1987’de dört kişi olarak başladıkları yolculuğun bugün devam ettiğini dile getirdi. “Sözün anlamını ve değerini bilmekle yükümlüyüz” diyen Haksal, İslam medeniyetini temsil noktasında söylenen her sözün, atılan her adımın ve her davranışın bir sorumluluğu olduğunu vurguladı.

GELENEKTEN BESLENİYORUZ

Ali Haydar Haksal, bu programla birlite ustalarla gençleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Derginin 1992 senesinden bu yana kesintisiz olarak çıkmaya devam ettiğini anımsatan Haksal, düşünce geleneğine bağlı olan Sırat-ı Müstakim, Sebilurreşad, Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat, Mavera, Yönelişler dergilerinden sonra Yedi İklim Dergisi’nin de aynı merkeze oturduğunu, bu dergilerin yazarlarıyla bir araya gelerek başladıklarını aktardı.

Derginin kurucularından Osman Bayraktar’ın da bir konuşma yaptığı program, usta şairler ve yazmaya başlayan genç şairlerin kendi şiirlerini okuması ve görüşlerini paylaştı.

#Ali Haydar Haksal
#​Yedi İklim Dergisi
#Osman Bayraktar
6 yıl önce