|

Demirören’e son görev

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törene Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Törene Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Törene Başbakan Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Cuma günü vefat eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son yolculuğuna uğurlandı. Demirören için ilk tören İstanbul Şişhane’deki Holding binası önünde yapıldı. Fatih Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninden sonra Demirören’in naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Tedavi gördüğü hastanede 8 Haziran’da 80 yaşında vefat eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören son yolculuğuna uğurlandı. Dün sabah saatlerinde Şişhane’deki holding binasında gerçekleştirilen programın ardından Demirören için Fatih Camisi’nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Camiye cenaze aracıyla getirilen Demirören’in naaşı oğulları ve sevenleri tarafından musallaya taşındı.

TABUTA KABE ÖRTÜSÜ

Demirören’in tabutunun üzerine, 2. Mahmut dönemindeki Kabe kapısı örtüsü serildi. Demirören’in tabutunun yanına eşi, çocukları ve ailesinin adlarının yazdığı çiçekler koyuldu. Demirören’in torunları Cemal, Murat, Erdoğan ve Kaan dedelerinin tabutu başında bekledi. Cami avlusunda kurulan çadırda, Demirören’in eşi Tülin Demirören, çocukları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören ve Meltem Demirören Oktay ile aile üyeleri taziyeleri kabul etti.


Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sanat, siyaset, spor, medya ve iş dünyasından çok sayıda kişi Demirören’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Öğle namazı vaktinde düzenlenen cenaze törenine, Demirören ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski Başbakan Tansu Çiller, BBP Başkanı Mustafa Destici, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

ZİNCİRLİKUYU’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, törene katılanlardan Demirören için helallik istedi. Törenin ardından, Demirören’in tabutunu, Başbakan Binali Yıldırım, oğulları ile sevenleri cenaze aracına kadar taşıdı. Demirören, Zincirlikuyu Mezarlığında aile kabristanına defnedildi.


Erdoğan’dan taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden iş adamı Erdoğan Demirören’in ailesini ziyaret etti. Demirören’in Kanlıca’daki evine giden Erdoğan, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve sanatçı Orhan Gencebay da eşlik etti.


Ömrünü ülkesine adadı

Cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin büyük bir sanayiciyi, saygın bir iş adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Ömrünü; memleketin kalkınması için tüketmiş olan Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemiz için çok şey yaptı. Binlerce insanın evine ekmek, aş götürmesini sağladı. Söyleyecek tek şey iyi bir insandı. Biz kendisini iyi biliriz. Allah rahmetiyle muamele etsin, mekanı cennet olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan aileyi hemen aradı görüştü. Bugün kendisi katılamıyor, ben hem kendi adıma hem de cumhurbaşkanı adına cenazeye katılıyorum.”

Enerji camiasının öncüsüydü

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Enerji sektöründe önemli yatırımları vardı. Yerli bir grup olarak önemli yatırımları ile Türk enerji camiasına öncülük etti. Başımız sağ olsun” dedi.

Benim de ağabeyimdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Çok kıymetli bir değerimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Bu ülkeye büyük hizmetleri var. Aynı zamanda hayırsever bir iş adamıydı. Benim de ağabeyimdi. O bana kardeşim derdi. Ben ona ağabey derdim. Şahsi dostluğumuz vardı. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Amatör kulüplerin babası

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Çocukluğumuzda vefa stadında amatör küme maçlarını takip ederken hep şunu söylerlerdi. ‘Erdoğan bey bize yardım etti, kulübümüze destek oldu, şu desteği yaptı, bu desteği yaptı’ İstanbul’daki amatör kulüpleri hepsinin babasıydı spor terimiyle” dedi.

#Ahmet Albayrak
#Nuri Albayrak
#Erdoğan Demirören
6 yıl önce