|

Yeni operasyon sinyali

Afrin Harekatı’nda 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni hedefleri her an duyabilirsiniz. Bugün artık Türkiye terör örgütlerini sınırları dışında bulup inlerine giriyor. Sincar’a kaçtılar. Bağdat’a söyledik, siz halledecekseniz halledin, yoksa biz gelip hallederiz. Kimseden icazet beklemiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 09:37 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan, Afrin Harekatı’nda 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.
Erdoğan, Afrin Harekatı’nda 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul’da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreninde konuştu. Afrin Harekatı'nda 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, "Yeni hedefleri de sürekli olarak, her an duyabilirsiniz. Bugün artık Türkiye terör örgütlerini sınırları dışında bulup inlerine giriyor" dedi.

DAVULLA ZURNAYLA GİTMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Afrin'de son rakam 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Akşam Afrin'deydik, en uç noktadaydık. Sınırdaydık. Askerlerimizle iç içe olduk. Protokolü bir kenara koyduk hasbihalde bulunduk. Güzel bir buluşmamız oldu. Oraya da bir gece ansızın gelebiliriz, dedik, öyle gittik. Davulla zurnayla gitmedik. Orada askerimizle güzel bir buluşmamız oldu.

KİMSEDEN İCAZET BEKLEMİYORUZ

Hepsi maşallah dimdik ve en ufak bir soru işareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemenin hazırlığı içindeler. Ve yeni hedefleri de sürekli olarak her an duyabilirsiniz. Bugün artık Türkiye terör örgütlerini sınırları dışında bulup inlerine giriyor. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Afrin'e, Sincar'a kaçtılar. Bağdat'a özellikle söyledik, siz halledecekseniz halledin, yoksa biz gelip hallederiz. Ve bütün bunlar için kimseden icazet beklemiyor, kimsenin gözüne bakmıyoruz.”


BİZ TEOG'LA OKUMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tamamen sınav kazanmaya yönelik bir sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. TEOG meselesi de bundan dolayı. Biz TEOG'la okumadık ya. Bu yükleri şöyle bir kenara bırakalım. Artık rekabetin alanı hikmetle yoğrulmuş bilginin bizatihi kendisi haline gelir” dedi.

OKUL BAHÇELERİ OTOPARK OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Artık açıkta kalma diye bir durum söz konusu değil. Buna rağmen eğitim ve kültür konusunda tam istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadığımıza inanıyorum. Demek ki bazı yerlerde bir tıkanıklık, eksiklik var. Valimizden az önce müjdesini aldım. Okullarımızın bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallenin bu araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım.”


Hayırlı olsun

Erdoğan, 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılışı için Başakşehir’de Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törene katıldı. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti Genel BaşkanYardımcıları MehdiEker ile Ravza Kavakcı Kan da katıldı.

  • Biz bunlara ‘Mankurt’ diyoruz
  • CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in yabancı yatırımcılara yönelik yaptığı “Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur” sözlerini eleştiren Erdoğan, “İşte bu tam bir kötü örnektir. Benim torunum bile ‘bunlar kötü dimi dede’ diyor. Bunlara en güzel cevabı yarın Mersin’de 20 milyar dolarlık bir uluslararası yatırım olan Akkuyu Nükleer Santrali temel atma töreni ile vereceğiz. Ancak böyle bir zihniyetin sorgulamasını da mutlaka yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

SUFLE GENEL BAŞKANINDAN

Erdoğan “Bu malum kişiler için kendisi ile çeşitli defalar sohbet etme imkanı da bulduğum merhum Cengiz Aytmatov’un romanında geçen bir benzetme var. Gençler biz bunlara ‘mankurt’ diyoruz. Mankurt beyni iğdiş edildiği için kendi toplumunu, kendi halkını, hatta kendi ailesini düşman gören, onlara saldıran kişi demektir. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin ve milletinin aleyhine çalışanlar da birer mankurttur. Bunlar kimi zaman siyasetçi kılığına bürünüp dünyaya ülkesini kötüler. Nerede bunun genel başkanı. Kalkıp ‘sen ne diyorsun’ diyor mu? Tam aksine cepheye sürüyor. Arkadan sufle ediyor” ifadelerini kullandı.


Çok görmek istiyorduk

Başakşehir’de katıldığı açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek için gözyaşı döken iki Suriyeli çocuk ilgi odağı oldu. Açılış sonrası Suriyeli Rakat isimli küçük çocuk ve ablası Sidra, gözyaşları içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek onu görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine iki çocuk ve ailesi, Erdoğan’ın yanına götürüldü. Bir süre aileyle sohbet eden Erdoğan daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanını çok sevdiğini belirten Rakat, “Halep’ten geldik. Çok görmek istiyordum. Konuştum beni sevdiğini söyledi” dedi. Küçük kızın ablası Sidra ise beş yıl önce de Cumhurbaşkanının daveti üzerine tiyatro gösterisinde yer alarak Ankara’ya gittiğini ancak o zaman Türkçe bilmediği için konuşamadığını belirterek “Vatandaşlık aldınız mı, diye sordu bizde başvurduğumuzu ama henüz almadığımızı söyledik. Çok görmek istiyorduk” ifadelerini kullandı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#TSK
#Operasyon
6 yıl önce