|

Silah arkadaşları ant içti

Hakkari’de eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’yı kaybeden astsubay Serkan Karakaya’nın silah arkadaşları, “Bebek katilleri bedelini ödeyecek. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak!” diye ant içti. İki şehidin Sivas Şarkışla’daki babaevi ile mezarları da ziyaretçi akınına uğruyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:17 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Sivas’a gelen vatandaşlar, PKK’nın katlettiği asker eşi ve 11 aylık bebeğinin defnedildiği şehitliğe akın ediyor.
Sivas’a gelen vatandaşlar, PKK’nın katlettiği asker eşi ve 11 aylık bebeğinin defnedildiği şehitliğe akın ediyor.

Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya’nın Sivas’ın Şarkışla’daki babaevi ile mezarlarının bulunduğu şehitliğe ziyaretler sürüyor. Çok sayıda vatandaş, Karakaya’nın İstiklal Mahallesi Bahar Sokak’taki babaevinde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, ailenin acısını paylaşıyor. Şarkışla Garnizon Şehitliği’ne gelenler de Nurcan ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın mezarları başında dua ediyor.

TÜRKİYE’Yİ KİMSE BÖLEMEZ

Diyarbakır’da görev yapan bir askeri personel yol güzergahında bulunan Şarkışla’ya uğrayarak, şehit anne ve bebeğinin mezarlarını ziyaret etti. Askeri personel Tacettin Boylu, vatan için her gün canlar verildiğini belirterek, “Bu vatan için 7’den 70’e herkes canını seve seve verir. Türk milleti her zaman ayakta duracak, dik duracak. Hiçbir güç, hiçbir mihrak Türkiye’yi bölemez, parçalayamaz, herkes bunun bilincinde” diye konuştu.


ACILI DEĞİL, ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Nurcan Karakaya’nın ağabeyi Halim Demir de taziye dolayısıyla kendilerini ziyaret eden vatandaşlara teşekkür ederek, “Elhamdülillah biz acılı değiliz, biz kardeşimizden ayrıldığımız için üzüntülüyüz. 10 kardeşiz, 10’umuz da bu vatana feda olsun” dedi. Demir, yurdun birçok yerinden taziye ziyaretlerine gelip acılarını paylaşan bütün herkese teşekkür etti.


Kanları yerde kalmayacak

Türkiye’yi yasa boğan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın şehit edilmesi olayının ardından TSK ve Jandarma unsurları geniş çaplı operasyon başlattı. Silah arkadaşları da kalleş tuzağı kuran PKK’lı teröristlere, Serkan Karakaya’nın masum yavrusu ve eşinin hesabını sormak üzere ant içti: “Bebek katilleri bedelini ödeyecek. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak!” Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da artan bir azim ve kararlılıkla devam edecek.

#Bedirhan Mustafa bebek
#Hakkari
#Nurcan Karakaya
6 yıl önce