|

Çanakkale savaşı gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır karakolunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Zeytin Dalı Harekatına destek için kente gelen sanatçı ve sporcularla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır birliklerine hareketinden önce askeri kamuflaj giydi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:18 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır birliklerine hareketinden önce askeri kamuflaj giydi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sınır birliklerine hareketinden önce askeri kamuflaj giydi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünyanın hiçbir yerinde ülkesinden ve milletinden kopuk sanatçılar sporcular göremezsiniz. Ülkemizde eskiden beri böyle bir kesim bulunuyor olsa da hamdolsun sayıları gittikçe azalıyor. Bugün burada şahit olduğumuz bu manzara bu değişimin en çarpıcı fotoğrafıdır. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Milletlerin imtihan dönemleri vardır. Türk milleti de böle bir imtihan döneminden geçiyor. Allah’a şükür bu imtihanı başarıyla veriyoruz. Türk milleti son örnekleri istiklal harbinde, Çanakkale savaşında görülen bir kenetlenme içinde. Sanatçılarımız ve sporcularımızın buradaki varlığı dahi bu kenetlenmenin işaretlerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal’in istiklal harbimizin en zor döneminde söylediği bir sözü var: Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır. Türkiye’nin bugünkü mücadelesinde de hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu dönemde hiçbir grup hiçbir parti kendi çıkarını düşünerek hareket edemez.”




Afrin’e fırtına gibi girdik

Afrin’den gelen tehditler tahammül edilemez boyuta gelince MGK’da karar aldıklarını hatırlatan Erdoğan, “20 Ocak Cumartesi günü, bir gece ansızın gelebiliriz, dedik ve geldik. Yok Afrin’e girmenin bedeli çok ağır olurmuş... Bu tezviratlara kulak asmadık. Mehmedimiz, Mehmetçiklerimiz bütün teröristleri yerle yeksan etti. Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3844. Ordumuz fırtına gibi Afrin’e girdi. Öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezip geçti. Ne kadar yıkılmaz denen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan ederek 18 Mart’ta şehir merkezini ele geçirdi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor” dedi. Erdoğan, “Bu ülkede her teröristin teslim olmak dışında tek eylem şansı vardır. Çünkü eylem yapan hiçbir teröristin peşini bırakmadık” şeklinde konuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Afrin
#MGK
6 yıl önce