|

Emin ellerde

Esed rejiminin saldırısında annesini ve bir gözünü kaybederek Doğu Guta ablukasının sembolü haline gelen Kerim bebek, ailesiyle Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, artık emin ellerde olan Kerim bebeği sevdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:59 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Kerim​ bebeği sevdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Kerim​ bebeği sevdi.

Suriye’de abluka altındaki Doğu Guta’da Beşşar Esed rejiminin topçu saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebek, Türkiye’ye getirildi.

Rusya’nın garantörlüğünde varılan anlaşma sonucu Doğu Guta’da başlayan zorunlu tahliyeler çerçevesinde İdlib’e ulaşan Kerim bebek ile babası Ebu Muhammed ve iki kız kardeşi, burada Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’la bir araya geldi. Kerim bebek ve ailesi, kızılay ekipleriyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

DÜNYAYA VİCDANİ MESAJ VERDİ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, sınır kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 aylık Kerim bebeğin sağlıklı olduğunu ancak Türkiye’de sağlık kontrolünden geçirileceğini söyledi. Kınık, “Kerim bebek, Doğu Guta’da hiçbir tıbbi tedavi alamadı. Onun tıbbi bakım almasına izin verilmedi. Yaralandı, yaraları kendisi iyileşti. Dünyaya bu haliyle vicdani bir mesaj verdi. Dünyanın vicdanı olduğunu hatırlattı. Bütün masum çocuklar adına hayatta kalmaya direndi, hayata tutundu. Suriye’nin 8 yıldır yaşadığı acının özeti aslında Kerim bebek” dedi.

#Doğu Guta
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kerim bebek
6 yıl önce