|

Benden bu kadar

Antalya’da direksiyon başında fenalaşınca “İyi değilim, benden bu kadar” diyerek aracı durduran otobüs şoförü İsmail Atladı, yaklaşık 100 yolcunun hayatını kurtardı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen şoför, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:49 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Şoför İsmail Atladı’nın kalp krizi geçirdiği anlar, otobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Şoför İsmail Atladı’nın kalp krizi geçirdiği anlar, otobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Antalya’da direksiyon başında kalp krizi geçirmesine rağmen aracı durduran otobüs şoförü, muhtemel bir faciayı önledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle Antalya-Döşemealtı hattında sefer yapan İsmail Atladı, 10 Ağustos cuma günü durakta beklerken göğsünde bir ağrı hissetti. Ağrıyı önemsemeyen Atladı, yola çıktı.

İYİ DEĞİLİM, 112’Yİ ARAYIN

Ancak yarı yolda sızıların artması üzerine aracı durduran Atladı, ulaşım merkezini arayarak durumu bildirdi. Otobüsü sağa çeken şoför, “112’yi arayın. Ben iyi değilim, benden bu kadar” diyerek yolculardan yardım istedi. Şoförün yardımına koşan vatandaşlar, kendisine su verdikten sonra yardım istedi. Araçtaki bir başka yolcu da otobüsü güvenli bir bölgeye çekerek olası bir kazayı önledi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan şoförün kalp krizi geçirdiği belirlendi.

HİÇ KİMSE KURTULAMAZDI

Hemen ameliyata alınan Atlandı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kar tarafından ameliyat edildi. Sağlığına kavuşan şoför, “Bir anda ne olduğunu anlamadım. Yolculardan yardım istedim, Onlar da gerekeni yaptı. Hemşire olan ilk yardımda bulundu. Şoför olan otobüsü park etti. 300 metre daha gitsem yeni açılan yoldan düşerdim. Ya da diğer yoldan aşağı inerdik. Kimsenin kurtulma imkanı olmazdı. Otobüste yaklaşık 100 kişi vardı” dedi.

#Antalya
#Mustafa Kar
#İsmail Atladı
6 yıl önce